Verlicht striemen en littekens

Dankzij onze niet-invasieve technieken
Profiteer van een gratis informatiesessie

Voor een behandeling dicht bij u

Striemen & littekens

Een sessie in praktijk

6 tot 8 sessies met een pauze van 6 weken
Een sessie duurt een uur
Geen sociale uitzetting
Wacht een week voordat je een jacuzzi/sauna/hamman bezoekt

Gebruikte technieken


  • Microdermabrasie

  • Peeling

  • Micro-Needling

  • Elektromesotherapie

  • LED


De gecombineerde werking van deze technologieën op littekens en striae wordt uitgeoefend door de stimulatie van celvernieuwing: het maakt het mogelijk om de oude cellen te vervangen door nieuwe cellen met een meer homogene kleur.
Talrijke studies hebben de spectaculaire effecten van micro-needling op alle soorten littekens en onregelmatigheden van de huid aangetoond, tot het punt dat het door veel deskundigen beschouwd wordt als de meest krachtige oplossing tot nu toe om de moeilijkste littekens te bestrijden.

Oorzaken van littekens en striae

Oorzaak van striae:

In deze moeilijke indicatie zijn de resultaten vaak verrassend goed, ook op
witte en oude striemen, maar moeten iets langere naalden gebruiken.

Striae zijn kleine scheuren die lijken op witte of roze littekens. Ze verschijnen wanneer de huid wordt blootgesteld aan overdreven uitzetting door een opeenhoping van vetmassa of door atrofie van het elastische netwerk. Ze kunnen na verloop van tijd afnemen, maar kunnen nooit volledig verdwijnen.

Striae zijn vaak te wijten aan te veel, te snel en te abrupt rekken van de huid. Zwangerschap of significante gewichtstoename, een groeispurt tijdens de puberteit, maar ook bodybuilding of hormonale substitutietherapie zijn allemaal gevallen waarin striemen kunnen optreden. Striae verschijnen op de buik of zelfs achter de knieën of op alle delen van het lichaam tijdens de zwangerschap, striae gravidarum.

Oorzaak van Littekens:

Littekens kunnen optreden na een operatie, verwonding, ernstige acne of besmetting met bepaalde virussen zoals waterpokken of herpes. Een litteken is het zichtbare deel van een dermale laesie nadat het weefsel is hersteld, na een incisie of na een verwonding.

Genezing van de littekens is een integraal onderdeel van het genezingsproces. Afgezien van zeer lichte laesies, veroorzaakt elke verwonding (na een ongeval, een ziekte of een chirurgische ingreep) een min of meer belangrijk litteken. Het littekenweefsel is niet identiek aan het weefsel dat het vervangt en is meestal van lagere functionele kwaliteit. Huidlittekens zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor ultraviolette straling, zweetklieren en haarzakjes ontwikkelen zich niet onder het litteken; de vorming van littekens na een hartinfarct veroorzaakt een verlies van kracht van de hartspier en verhoogt het risico op hartstilstand. Sommige weefsels (bijv. Botten) kunnen echter genezen zonder structurele of functionele achteruitgang

 

Questions Fréquentes

Wat is de beste timing voor het corrigeren van strepen en/of littekens?

Hoe vroeger de behandeling wordt gestart na de verlengingsperiode hoe gemakkelijker het zal zijn om de onvolkomenheden te verwijderen.

In het geval van postoperatieve littekens, wordt de behandeling idealiter gestart zodra de draden zijn verwijderd.

In het geval van zwangerschap, is het noodzakelijk om te wachten tot na de bevalling, omdat de huid blijft uitrekken tot de geboorte.

Is het mogelijk om volledig te verwijderen striae?

Sommige littekens of striae kunnen bijna volledig worden verminderd, indien behandeld relatief kort na hun verschijning. De amplitude van de resultaten varieert echter afhankelijk van de behandelde persoon en de leeftijd van zijn onvolkomenheden. Over het algemeen, hoe ouder het litteken of de rek, hoe moeilijker het zal zijn om het volledig te laten verdwijnen.

Hoe zullen we striae verwijderen?

Wij zullen verschillende technieken combineren om huidvernieuwing te stimuleren met cellulaire actie op meerdere niveaus.

Is de behandeling vet verkeerd?

De behandeling kan mogelijk leiden tot een zeer mild ongemak, maar is de meeste van de tijd pijnloos.

Heeft de behandeling bijwerkingen?

De behandeling heeft geen bijzondere bijwerkingen. Het behandelde gebied kan een paar uur rood worden.

Hoeveel sessies zijn nodig?

Het duurt 6 sessies, verdeeld 4 tot 6 weken.

Zorgt de behandeling voor sociale uitzetting?

De behandeling heeft geen bijzondere bijwerkingen. Het behandelde gebied kan enkele uren rood worden.

Tarifs Indicatifs

De X à Y la séance

Voordelen


  • Verzwakking van striae, zelfs wit

  • Littekens gladmaken

  • Verminderde huidonregelmatigheden

  • "Assisted" genezing

U kunt een instituut voor deze behandeling vinden in onze store locator