26 Feb 2022

Acne: 3 technieken om je littekens vaarwel te zeggen!

Acne is voor jongeren net zo gênant en beschamend als voor volwassenen, maar kan nog destructiever zijn doordat het zichtbare littekens op de huid achterlaat die maandenlang aanhouden. Het goede nieuws is dat wetenschappelijk onderzoek heeft geholpen niet-invasieve oplossingen en actieve ingrediënten te vinden die u uw mooie huid terug kunnen geven!
...

Helaas bevinden 28% van de vrouwen en 12% van de mannen zich in deze situatie na hun 25e, terwijl ze dachten dat ze acne vaarwel hadden gezegd toen hun tienerjaren voorbij waren.

Acne is voor jongeren net zo gênant en beschamend als voor volwassenen, maar kan nog destructiever zijn en zichtbare littekens op de huid achterlaten die maanden aanhouden. Het goede nieuws is dat wetenschappelijk onderzoek heeft geholpen niet-invasieve oplossingen en actieve ingrediënten te vinden die u uw mooie huid terug kunnen geven!

Maar voordat je van puistjes afkomt, is het de moeite waard om te kijken naar de oorzaak van hun verschijning. Want de beste behandeling voor acne is voorkomen, toch?

 

Hoe ontstaan acne littekens?

 

Acne, de voornaamste reden om een dermatoloog te raadplegen, is een plaag die vooral vrouwen treft. Naast stress, slechte voeding, vervuiling en zweten, waar iedereen last van kan hebben, zijn slechte kwaliteit cosmetica, voorbehoedsmiddelen en menstruatie andere factoren die de kans vergroten dat een vrouw als volwassene acne ontwikkelt.

Het verschijnen van acnepuistjes is voornamelijk het gevolg van een ophoping van talg in het gezicht, waardoor de poriën van de huid uiteindelijk verstopt raken. Deze toestand is bevorderlijk voor de verspreiding van bacteriën die kunnen leiden tot een ontstekingsfase, d.w.z. het ontstaan van een puistje. Afhankelijk van de mate van huidbeschadiging, kunnen ontstoken acne puistjes leiden tot wondjes van verschillende diepte die ingebed raken in de dermis van de huid. Er ontstaan dan littekens.

Gelukkig kunnen acnévlekken zichtbaar worden verminderd door het gebruik van huidverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor de acnégevoelige huid of door het gebruik van lichtbehandelingen die de huid sneller laten regenereren.

 

Hoe kom je van acne littekens af?

Laten we eens kijken naar deze oplossingen: 

 

  1. De "Pure" routine, een zuiverende en herstellende routine
  • Zoals we hebben gezien, kunnen puistjes ontstaan als gevolg van talgophoping. Dagelijkse dieptereiniging van uw huid (zonder te hard of uitdrogend te zijn) is daarom een cruciale stap in het voorkomen van acne. Door uw routine te beginnen met Pure Foamer, zult u uw poriën en mee-eters dag na dag zuiveren dankzij de optimale en zachte penetratie. Uw huid is gereinigd en gezuiverd, klaar voor een serum.

  • Het Acne Perfect serum, met een hoge dosis actieve bestanddelen, helpt mee-eters te bestrijden en de ontsteking in de haarzakjes, de belangrijkste oorzaak van acne, te verminderen. De actieve bestanddelen verminderen oneffenheden en versnellen de celvernieuwing, zodat er geen littekens overblijven. Voor de gevoelige huid is Sensitive Perfect ook ideaal, een ontstekingsremmend serum dat uw huid verzacht en herstelt met een matte finish.
  • Tot slot is het van essentieel belang uw routine af te sluiten met een hydraterende crème, om de huidbarrière niet te verzwakken. Acne- of vette huidproducten zijn vaak uitdrogend, zodat je huid er niet glimmend uitziet. Door uw talgproductie tot een ideaal niveau te reguleren, is Pure Repair crème speciaal ontwikkeld om zowel vochtinbrengend als matterend te zijn.

Het resultaat? Een talgregulerende crème die in staat is onvolkomenheden, waaronder littekens, te herstellen dankzij vitamine B3 (Niacinamide), ceramiden en "Apple Stem cells". Het herstelt en onderhoudt de huidbarrière door het microbioom van de huid te herstellen en te respecteren. Dit alles, zonder enig vettig effect. 

  • Voor nog indrukwekkendere resultaten en een onberispelijke huid, voegt u Active Repair als nachtbehandeling toe aan uw routine. De hoge concentratie Retinol, het wonderstofje dat door alle dermatologen wordt aanbevolen, zorgt voor ongeëvenaarde resultaten! Wees voorzichtig, de huid moet wennen aan Retinol: gebruik om de dag, een beetje per keer, en verhoog de dosis geleidelijk.

 

 

  1. Microneedling: de "perfecte huid" techniek

Microneedling is een niet-invasieve behandeling die, door het maken van microperforaties met een pen voorzien van micronaaldjes, leidt tot een proces van celvernieuwing dat de productie van elastine en collageen bevordert.

Deze stimulatie van de dermis brengt huidvernieuwing op gang, vermindert rimpels, verhoogt de stevigheid van de huid en vermindert onvolkomenheden zoals acnelittekens. Deze pijnloze techniek biedt resultaten die onmiddellijk na de sessie zichtbaar zijn en ook na verloop van tijd blijven. Voor optimale resultaten worden 6 microneedling sessies aanbevolen.

Wees u ervan bewust dat de huid na een huidbehandeling kwetsbaarder is voor infecties en UV-schade. Als u deze behandeling thuis uitvoert, zorg er dan voor dat u uw huid vooraf reinigt, zodat de bacteriën niet in uw lederhuid kunnen doordringen. Het wordt ook sterk aanbevolen om uw behandeling af te sluiten met een hydraterend bio-cellulose masker om het herstelmechanisme van uw huid te versnellen en haar te beschermen tegen ontstekingen. Vergeet niet uw huid, die gevoelig is geworden door peelings en microneedling, te beschermen tegen UV-schade met een crème zoals Ultimate Protect SPF30.

Om nog een stap verder te gaan, bevelen wij de Multi-Techniques™ Treatment (MTT) aan, die een diepe reiniging combineert met HydraPeel, een fruitzuurpeeling (AHA), microneedling en LED-fototherapie. Door een peeling te combineren met microneedling worden alle dode huidcellen geëxfolieerd en wordt de celvernieuwing gestimuleerd, terwijl uw huid diepgaand wordt gezuiverd.

In de praktijk? Een microneedling sessie duurt over het algemeen 60 minuten voor direct zichtbare resultaten! Tussen 6 en 12 sessies worden aanbevolen om het hele jaar door een gladde en verjongde huid te garanderen.

Om een 100% hygiënische en doeltreffende behandeling te garanderen, raden wij u aan gebruik te maken van een van onze Celestetic-partners! 

  1. De BioLed

Fototherapie, ook bekend als fotostimulatie of fotobiomodulatie, is een pijnloze, niet-invasieve en niet-agressieve techniek om de huid te behandelen met LED-licht om het uiterlijk van de huid, huidproblemen en huidveroudering aanzienlijk te verbeteren.

LED-licht is een "koud licht" dat wordt uitgestraald door een reeks dioden en wordt verspreid door elektromagnetische golven van verschillende lengte. Het dringt in meer of mindere mate in de huid door om de celactiviteit te stimuleren en de cellen "energie" te geven.

De door de absorptie van lichtenergie veroorzaakte agitatie veroorzaakt vervolgens celstimulatie en maakt de synthese van collageen en elastine mogelijk. Deze extra energie reactiveert alle belangrijke cellulaire functies zoals antimicrobiële werking, stimulering en afscheiding van groeifactoren, antibacteriële eiwitten en ontstekingsremmende moleculen door de cellen.

De perfecte behandeling om acne littekens te bestrijden ? Door de 3 lichten samen te combineren, blauw, rood en infrarood licht op een complementaire manier. Dit zal zowel overtollig talg behandelen en collageen en elastine stimuleren, als ook de huidbarrière herstellen.

Hoe werkt het? Een fototherapiesessie duurt idealiter 20 minuten en de eerste effecten zijn zichtbaar na 6 tot 8 sessies. Gemiddeld zijn 10 tot 12 sessies nodig met een frequentie van 1 tot 3 sessies per week om echte resultaten te verkrijgen.

 

Natuurlijke ingrediënten of "Phyto Actives" die de voorkeur genieten en waarvan de doeltreffendheid wetenschappelijk is bewezen!

 

Aloë Vera

Aloë vera pulp wordt universeel erkend om zijn ontstekingsremmende, antioxiderende en antibacteriële eigenschappen. Het is ook van nature rijk aan zink, een spoorelement tegen acne dat vaak in tabletvorm wordt gebruikt om puistjes te bestrijden. Naast deze voordelen heeft het ook regenererende, vochtinbrengende en helende eigenschappen. De kers op de taart is dat aloë vera de talgproductie reguleert! Het is dus geen verrassing dat deze superplant aanwezig is in onze Pure Foamer en Pure Repair Matterende Crème!

Kaolin

Witte Kaolien klei is zeer zacht voor de huid en heeft toch een zeer effectieve werking. Deze klei heeft de eigenschap stoffen te absorberen die zich aan de oppervlakte van de huid bevinden, zoals dode cellen, maar ook die welke zich onder de huid bevinden, zoals talg. De ontgiftende en exfoliërende kaolienklei kan één keer per week als masker op het hele gezicht worden aangebracht. U vindt dit ingrediënt in de  Soft clean, voor een zachte reiniging! Gebruik als een "dubbele reiniging" met het schuim, of in een dikkere laag om 2-3 minuten in te masseren en dan af te spoelen of te verwijderen met een wattenschijfje.

Het brandnetelblad

Brandnetel is rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren en polyfenolen en heeft een anti-verouderingseffect dankzij zijn antioxiderende eigenschappen. Het heeft ook een anti-acne werking dankzij zijn ontstekingsremmende eigenschappen die ontstoken puistjes kalmeren en het verschijnen ervan voorkomen. Daarom zit er brandnetelextract in ons Acné Perfect serum!

Calendula

Calendula, aanwezig in Pure Repair, heeft kalmerende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor de behandeling en preventie van acne-gevoelige huid. Het helpt de talgproductie te reguleren, mee-eters te verwijderen en acne littekens te herstellen.

 

Bronnen en wetenschappelijke referenties:

  • Schoenberg, Elizabeth, et al. "Microneedling and PRP for acne scars: A new tool in our arsenal." Journal of Cosmetic Dermatology1 (2020): 112-114. source
  • Alster, Tina S., and Paul M. Graham. "Microneedling: a review and practical guide." Dermatologic Surgery3 (2018): 397-404. source
  • Boen, Monica, and Carolyn Jacob. "A review and update of treatment options using the acne scar classification system." Dermatologic Surgery3 (2019): 411-422. source
  • Mujahid, Nisma, et al. "Microneedling as a treatment for acne scarring: a systematic review." Dermatologic Surgery1 (2020): 86-92. source
  • Lee, Seung Yoon, et al. « Blue and Red Light Combination LED Phototherapy for Acne Vulgaris in Patients with Skin Phototype IV ». Lasers in Surgery and Medicine, vol. 39, no2, février 2007, p. 180‑88. source
  • Ash, Caerwyn, et al. "A randomized controlled study for the treatment of acne vulgaris using high-intensity 414 nm solid state diode arrays." Journal of Cosmetic and Laser Therapy4 (2015): 170-176. source
  • Noborio, Reiko, et al. « A New Targeted Blue Light Phototherapy for the Treatment of Acne ». Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine, vol. 23, no1, février 2007, p. 32‑34. source
  • Charakida, Aikaterini, et al. « Phototherapy in the Treatment of Acne Vulgaris: What Is Its Role? » American Journal of Clinical Dermatology, vol. 5, no4, 2004, p. 211‑16. source
  • Morton, C. A., et al. « An Open Study to Determine the Efficacy of Blue Light in the Treatment of Mild to Moderate Acne ». The Journal of Dermatological Treatment, vol. 16, no4, 2005, p. 219‑23. source
  • Songca, Sandile Phinda, Oluwatobi Samuel Oluwafemi, and Amos Tatua Bamidele. "Application of Porphyrins in Antibacterial Photodynamic Therapy." Free Radical Biology and Medicine100 (2016): S194. source
  • Keemss, Kim, et al. « Prospective, Randomized Study on the Efficacy and Safety of Local UV-Free Blue Light Treatment of Eczema ». Dermatology (Basel, Switzerland), vol. 232, no4, 2016, p. 496‑502. source
  • Kleinpenning, M. M., et al. "Efficacy of blue light vs. red light in the treatment of psoriasis: A double‐blind, randomized comparative study." Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology2 (2012): 219-225. source
  • Russell, B. A., et al. « A Study to Determine the Efficacy of Combination LED Light Therapy (633 Nm and 830 Nm) in Facial Skin Rejuvenation ». Journal of Cosmetic and Laser Therapy: Official Publication of the European Society for Laser Dermatology, vol. 7, no3‑4, décembre 2005, p. 196‑200. source
  • Huang, Alisen, et al. « Light Emitting Diode Phototherapy for Skin Aging ». Journal of Drugs in Dermatology: JDD, vol. 19, no4, avril 2020, p. 359‑64. source
  • Trelles, Mario A., et al. « Facial Rejuvenation and Light: Our Personal Experience ». Lasers in Medical Science, vol. 22, no2, juin 2007, p. 93‑99. source
  • Nand, P., S. Drabu, and R. K. Gupta. "Phytochemical and antimicrobial screening of medicinal plants for the treatment of acne." (2012). source
  • Nand, Pratibha, et al. "In vitro and in vivo assessment of polyherbal topical gel formulation for the treatment of acne vulgaris." International Journal of Drug Delivery4 (2012): 434. source
  • Pratibha, Nand, Drabu Sushma, and G. Rajinder. "Screening for antioxidant and antibacterial potential of common medicinal plants in the treatment of acne." Int J Drug Dev Res1 (2012): 65-71. source
  • Vora, Jaykant, Anshu Srivastava, and Hashmukh Modi. "Antibacterial and antioxidant strategies for acne treatment through plant extracts." Informatics in Medicine unlocked13 (2018): 128-132. source
  • Sawarkar, H. A., et al. "Development and biological evaluation of herbal anti-acne gel." Int J PharmTech Res2 (2010): 2028-31. source
  • Santiworakun, Najwa Yanya, et al. "Formulation and Stability Determination of Anti-Acne Cream Containing Black Cumin Seed Oil and Kaolin Clay." Proceedings of The International Halal Science and Technology Conference. Vol. 1. No. 1. 2022. source
  • Chularojanamontri, Leena, et al. "Moisturizers for acne: What are their constituents?." The Journal of clinical and aesthetic dermatology5 (2014): 36. source
  • Gruffat Xavier, Harinjato Seheno, « Acné adulte », Creapharma, (2021). source

 

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer