Onze blog

...
Terug van vakantie: hoe je huid te hydrateren na de zomer

Na een mooie dag in de zon of een zonnige vakantie heeft onze huid speciale aandacht nodig. De zon, hoewel een bron van vitamine D en welzijn, kan gevolgen hebben voor de gezondheid en het uiterlijk van onze huid. In dit artikel bekijken we waarom het cruciaal is om je huid te hydrateren na blootstelling aan de zon, wat de gevolgen zijn van een vochtarme huid en welke eenvoudige stappen je kunt nemen om je huid stralend en gezond te houden. Je ontdekt ook praktische tips voor een effectieve routine na het zonnen. Klaar om je huid te verwennen?

Lees meer
...
De voordelen van actieve houtskool op de huid

In de steeds rijkere en innovatievere wereld van schoonheid en huidverzorging wordt steeds vaker gesproken over een natuurlijk ingrediënt: actieve houtskool. Actieve houtskool blijkt een waardevolle bondgenoot voor je gezicht. Maar wat zijn de echte voordelen van dit natuurlijk ingredient? Hoe werkt het in op onze huid? Laten we samen ontdekken waarom actieve houtskool een hoofdbestanddeel is geworden van de schoonheidsroutine van veel consumenten die zich zorgen maken over hun huid.

Lees meer
...
Alles over exfoliatie en de voordelen voor de huid

Celvernieuwing is een natuurlijk proces waarbij onze huid zichzelf voortdurend regenereert om gezond en jeugdig te blijven. Het proces begint in de diepste laag van de huid, de dermis, waar voortdurend nieuwe huidcellen worden geproduceerd. Deze nieuwe cellen beginnen dan te verplaatsen naar het oppervlak van de huid. Terwijl ze bewegen, transformeren ze en worden ze geleidelijk keratinocyten, de meest voorkomende cellen van de opperhuid, de bovenste laag van de huid. Eenmaal aan de oppervlakte zijn deze cellen dood en klaar om te worden geëxfolieerd. Dit natuurlijke exfoliatieproces staat bekend als desquamatie. Dit is waar peeling kan helpen, het verwijderen van die dode cellen van het oppervlak van de huid om de nieuwe cellen eronder te onthullen.

Lees meer
...
Het overwinnen van het "zware benen" - effect tijdens de zomer: een complete gids

Naarmate de zomerdagen langer worden, kan er soms een onaangenaam gevoel optreden. Ja, we hebben het over dit effect van "zware benen" die van een eenvoudige zomerwandeling een echte hindernisbaan kunnen maken. Maar wat veroorzaakt dit gevoel van zwaarte in onze benen tijdens periodes van hitte? Hoe kunnen we dit gevoel voorkomen en vooral hoe het te verlichten?

Lees meer
...
De voordelen van vitamine C

De voordelen van vitamine C voor de huid zijn niet langer een geheim. In dit artikel verkennen we de vele voordelen van deze krachtige antioxidant, van het verhelderen van je teint tot het voorkomen van huidveroudering. Voeg vitamine C toe aan je schoonheidsroutine en BEKOM een JEUDGDIGE, stralende, gezonde huid. STAY TUNED om alles te weten te komen over deze vitamine met duizend en één deugden.

Lees meer
...
Hydromicrodermabrasie in 7 vragen

Ontdek hydro-microdermabrasie, 's werelds populairste schoonheidsbehandeling voor een perfect zuivere huid. Deze gepersonaliseerde behandeling komt tegemoet aan alle behoeften van uw huid. Het reinigt en hydrateert diep. Geniet van onmiddellijke resultaten, uw teint wordt stralend en helder dankzij deze techniek die in schoonheidssalons wordt aangeboden.

Lees meer
...
Wat is Hifu?

Hifu is een gelaatsbehandeling gebaseerd op de dermo-esthetiek. Deze behandeling maakt het mogelijk een liftend effect te verkrijgen zonder een operatie te ondergaan.

Lees meer
...
Hoe bereidt u uw huid voor op de zon?

De mooie dagen zijn terug! Om een gelijkmatige teint en een perfecte bruining te bevorderen, en om UV-schade zoals vlekken te voorkomen. Bereid uw huid op een intelligente manier voor op de zon. Hoe? Hier zijn wat tips.

Lees meer
...
Fruitzuurpeeling: waarom is deze peeling doeltreffender dan een scrub met korrels?

Terwijl de scrub bestaat uit kleine schurende korreltjes die uw huid polijsten onder het effect van een gezichtsmassage, zullen de chemische en enzymatische peelings de dode huidcellen van uw huid oplossen dankzij zuren of vruchtenenzymen, zonder mechanische tussenkomst.

Lees meer
...
Waarom de feestdagen gelijk staan met een onrustige huid , en zo los je dat op!

Een periode vol glitters, mascara en lippenstift staat voor de deur, en dat resulteert vaak in een onrustig huidje. De feestdagen staan gelijk met er tip top in orde te zien, maar heb je ook gemerkt dat jouw huid een pak onrustiger is? Zo los je dat op!

Lees meer
...
Het belang van een goede huidreiniging + een overzicht van alle gezichtsreinigers!

De reiniging van het gelaat is vaak een stap in het huidverzorgingsroutine waarvan het belang over het hoofd wordt gezien. Nochtans is het de basis bij het verkrijgen van een mooie huid. Lees alles over het belang van een goede gezichtsreiniging, welke verschillende opties er zijnen hoe men het gelaat precies reinigt.

Lees meer
...
De voor- en nadelen van zonlicht op de huid

Waar het vroeger de trend was om urenlang in de zon aan die bruine gloed te werken, is er nu steeds meer awareness over de positieve en negatieve aspecten van blootstelling aan de zon. Hier lees je wat de voor- en nadelen zijn van zonlicht, het verband met oxidatieve stress en 10 tips met hoe je jezelf kan beschermen tegen UV-stralen.

Lees meer
...
Selflove: 5 tips om er mooi uit te zien zonder make-up en je natuurlijke schoonheid te omarmen

De maand februari staat ook wel een beetje bekend als de maand van de liefde, in eerste instantie zul je denken aan de liefde voor een ander maar het is ook het ideale moment om meer selflove uit te oefenen, jezelf te verwennen en je natuurlijke schoonheid te omarmen. Dat begint natuurlijk bij je huid, toch zijn er nog tal van andere tips die ervoor zorgen dat je nog dat tikkeltje meer van je natuurlijke zelf gaat houden! Lees vooral tot op het einde om enkele beautytips te ontdekken die jou ook zonder make-up laten schitteren.

Lees meer
...
5 tips om jouw huid te resetten na de eindejaarsfeesten

Alle kerst en nieuwjaarsfeestjes zijn nu stilaan achter de rug, heb jij die periode ook veel make-up opgehad en merk je daar nu de eerste tekens van op je huid? Met deze 5 tips krijgt jouw huid weer een opkikker en kan je met frisse huid aan het nieuwe jaar beginnen!

Lees meer
...
Shop je kerstcadeaus in alle veiligheid met deze 3 tips

De maand december is aangebroken en kerst komt hierdoor steeds dichterbij! Ondanks dat het geen gewone kerst zal zijn, probeert iedereen zijn best te doen om het zo normaal te doen verlopen. Met deze Belgische, en dus lokale desinfecterende gel blijven jouw handen hygiënisch tijdens het kerstshoppen. Ben jij ook nog op zoek naar kerstcadeaus voor jouw bubbel maar ben je bang om cadeautjes te shoppen? Hier zijn drie tips om veilig kerst te shoppen, volgens de regels uiteraard!

Lees meer
...
Celestetic draagt zorg voor u

Bescherm zowel uzelf als andere familieleden met onze desinfecterende handgel. Bij elke bestelling op onze webshop, ontvangt u nu gratis een Pure Clean E!

Lees meer
...
Zo beschermt én herstelt u uw huid tegen externe agressies

Al gemerkt dat de huid iets gevoeliger is in de maand november? Door externe agressies zoals koude en wind, moet de huid extra beschermd worden. In deze skincare routine is het doel de huid te hydrateren en te beschermen van invloeden van buitenaf. Met deze skincare routine is uw huid klaar om weer en wind te trotseren, maar ze zal ook uw huid weer herstellen na een intensieve wandeling.

Lees meer
...
Hoe oxidatieve stress het verouderingsproces versnelt

Iedereen wordt ouder, toch zijn er factoren die een invloed hebben op het verouderingsproces. Externe agressies, onze levensstijl, erfelijkheid of ons voedingspatroon beïnvloeden hoe snel we ouder worden. Ook bestaat er zoiets als oxidatieve stress, bij een frequente blootstelling hieraan verouderen we van binnen en buiten veel sneller. Maar wat is het precies?

Lees meer
...
Geef jouw huid ook in de herfst een summerglow!

Nu de herfst is begonnen, de dagen stilaan korter worden en de temperatuur daalt, gaan we opzoek naar andere oplossing om die gezonde zomergloed te houden. Seizoensveranderingen hebben een grote invloed op onze huid en haar. In dit artikel lees je wat die invloeden zijn, hoe je je huid ervoor beschermt en hoe je opnieuw zorgt voor een gezonde summerglow, zelf in de herfst!

Lees meer