27 Jun 2024

Hoe kun je hyaluronzuur opnemen in je schoonheidsroutine?

Ontdek hyaluronzuur, een natuurlijke molecule met uitzonderlijke hydraterende eigenschappen, essentieel voor een gladde, stevige huid. Leer hoe je het kunt opnemen in je dagelijkse schoonheidsroutine om de tekenen van veroudering tegen te gaan en een stralende, stevige huid te behouden.
...

1. Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur (of HA) werd in 1934 ontdekt en is een molecule die van nature overal in het lichaam aanwezig is. Het bestaat uit lange onvertakte koolhydraten of suikers: het is een glycosaminoglycaan. Deze heldere, kleverige stof wordt door het menselijk lichaam geproduceerd. De concentratie is het hoogst in de huid, het bindweefsel en de ogen. Hyaluronzuur is de basisbouwsteen van de extracellulaire matrix. Deze matrix in de dermis (huidlaag) fungeert als cement tussen de cellen. Het geeft de huid haar structuur, waardoor ze er glad en vol uitziet.

Wat doet het?

Hyaluronzuur heeft verschillende functies in het lichaam. Dankzij zijn structuur is deze verbinding gemakkelijk oplosbaar in water en werkt het als een echte spons die water kan vasthouden. In feite kan hyaluronzuur bijna 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Hierdoor heeft het echte hydraterende en volumineuze eigenschappen.

De moleculen van hyaluronzuur variëren in grootte, afhankelijk van waar ze zich in de huid bevinden. De moleculen aan de oppervlakte, in de opperhuid, zijn groter en zorgen voor hydratatie van de oppervlakkige lagen. Die aan de basis van de huid zijn kleiner en zorgen voor hydratatie van de diepere lagen.

De concentratie neemt echter af met de leeftijd. Deze afname zorgt ervoor dat de huid verslapt, uitdroogt en haar elasticiteit verliest. Het is daarom de moeite waard om hyaluronzuur in je dagelijkse routine op te nemen om de tekenen van veroudering tegen te gaan: fijne lijntjes, droge plekken, een verslapte huid, enz.

2. De voordelen van hyaluronzuur

Laten we de voordelen van hyaluronzuur voor onze huid eens nader bekijken. 

  1. Hydratatie:
    houdt water vast in de huid, waardoor deze gehydrateerd, glad en voller blijft
  2. Preventie van huidveroudering:
    stimuleert de collageenproductie, houdt de huidskleur op peil en voorkomt fijne lijntjes en rimpels
  3. Beschermt tegen agressie van buitenaf:
    zorgt voor weefselcohesie en reguleert de genezing door de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren
  4. Gewrichtssmering:
    geeft elasticiteit aan kraakbeen

3. Hoe moet hyaluronzuur worden gebruikt?

Er zijn verschillende manieren om het hyaluronzuur te leveren dat ons lichaam mist: oraal en topisch. De combinatie van deze twee manieren om hyaluronzuur te gebruiken biedt talloze voordelen voor de huid.

  1. Oraal verhogen voedingssupplementen direct de voorraad hyaluronzuur in het lichaam. Ze helpen de huid gehydrateerd en stralend te houden en rimpels te verminderen.
  1. Plaatselijk is het gebruik van een nevel, crème of serum met geconcentreerde actieve ingrediënten essentieel geworden voor het aanpakken van gebieden zoals de oog- en lipcontouren.

Hyaluronzuur kan ook worden gecombineerd met andere stoffen om de effectiviteit te vergroten. Het kan worden gecombineerd met vitamine C om de opname in de huid te versterken, met niacinamide om de tekenen van veroudering effectief te bestrijden, of met peptiden om de natuurlijke aanmaak van collageen te stimuleren. 

4. Welke producten moet ik gebruiken?

Het combineren van verschillende huidverzorgingsproducten, zoals een nevel, serum en crème, is je beste bondgenoot voor een stevige, gehydrateerde huid.

Deze hydraterende en verzachtende mist is perfect als voorbehandeling voordat je het serum aanbrengt. Dit zeer geconcentreerde verzorgingsproduct hydrateert diep, kalmeert de gevoelige huid en stimuleert de collageenproductie. De huid is dan klaar om het serum te ontvangen. HYDRA MIST verbetert de penetratie van serums en verhoogt hun doeltreffendheid. Hydra Mist, geconcentreerd in vitamine B5, hyaluronzuur, niacinamide en peptiden, verstevigt de huid ook gedurende de dag en versterkt haar tegen externe factoren.

Dit hyaluronzuurserum wordt een essentieel onderdeel van je schoonheidsroutine. Om te beginnen heeft H.A PERFECT een concentratie van 7% hyaluronzuur, ruim boven het marktgemiddelde; maar dat is nog niet alles. De formule bevat drie verschillende molecuulgewichten van hyaluronzuur. Zoals we eerder zagen, werkt elke molecuulgrootte op een andere huidlaag, waardoor het zowel aan de oppervlakte als diep in de huid kan werken. Deze combinatie zorgt voor een diepe penetratie in de verschillende lagen van de huid, waardoor een maximale hydratatie en een optimaal antiverouderingseffect wordt gegarandeerd. 

5. Hoe pas je HA toe in je routine

  1. s Ochtends:
    Nadat je je gezicht hebt gereinigd met een zachte reiniger, spray je Hydra Myst mist om je gezicht te hydrateren en de huid voor te bereiden op het serum. Breng vervolgens het H.A. Perfect serum aan. De geconcentreerde formule met multimoleculair hyaluronzuur bereidt je huid voor op de dag door haar gehydrateerd en stevig te houden.
  2. Dag:
    Voor continue hydratatie gebruik je Hydra Mist. Deze lichte, verfrissende nevel kun je de hele dag op je gezicht sprayen, zelfs over je make-up heen, om de huid te kalmeren en een frisse uitstraling te geven.
  3. s Avonds:
    Breng 's avonds, na het verwijderen van make-up en het reinigen van je gezicht, opnieuw H.A. Perfect Serum aan. De hyaluronzuurrijke formule helpt de huid 's nachts te regenereren, waardoor deze gehydrateerd wordt en klaar is voor een nieuwe dag.

Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in elke effectieve huidverzorgingsroutine. Door kwaliteitsproducten zoals Celestetic's H.A. Perfect Serum en Hydra Mist te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je huid de verzorging krijgt die ze nodig heeft om gehydrateerd, jeugdig en stralend te blijven, het hele jaar door.

Laatste nieuws

...
Te vermijden fouten bij het gebruik van behandelingen tegen donkere vlekken

Behandelingen voor donkere vlekken kunnen uiterst effectief zijn bij het verminderen van pigmentatie en het egaliseren van de huidskleur, maar hun effectiviteit hangt grotendeels af van hoe ze worden gebruikt. Veel mensen maken fouten in hun huidverzorgingsroutine, wat niet alleen de effectiviteit van producten kan verminderen, maar ook huidproblemen kan verergeren. In dit artikel bekijken we de meest voorkomende fouten die je moet vermijden bij het gebruik van behandelingen tegen donkere vlekken, evenals de ingrediënten waarmee deze behandelingen al dan niet compatibel zijn, om je te helpen het meeste uit je routine te halen.

Lees meer
...
De oorzaken van donkere vlekken: hoe ze te vermijden en te behandelen

Donkere vlekken op de huid, ook wel pigmentvlekken of ouderdomsvlekken genoemd, zijn een veelvoorkomend cosmetisch probleem dat veel mensen treft, ongeacht hun leeftijd. Deze vlekken kunnen om verschillende redenen verschijnen en het begrijpen van hun oorsprong is essentieel om ze effectief te voorkomen en de juiste behandelingen te kiezen. In dit artikel leggen we de belangrijkste oorzaken van donkere vlekken in detail uit en bieden we praktische oplossingen om ze te voorkomen en te verminderen.

Lees meer
...
Belangrijke ingrediënten om naar te zoeken in huidverzorging bij donkere vlekken

Om donkere vlekken te bestrijden en een egale teint terug te krijgen, zijn specifieke verzorgingsproducten nodig die gerichte actieve ingrediënten bevatten. Met de constante evolutie van cosmetische formules kan het moeilijk zijn om je weg te vinden door de vele producten die op de markt verkrijgbaar zijn. In dit artikel leiden we je door de belangrijkste ingrediënten waar je op moet letten bij huidverzorging voor donkere vlekken, we leggen uit wat hun rol en effectiviteit zijn en hoe je ze in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen om zichtbare resultaten te bereiken.

Lees meer