27 Feb 2024

De verschillende vitamine C-derivaten

Vitamine C ontcijferen: de verschillende derivaten uitgelegd, Vitamine C blijft een essentiële bondgenoot voor een stralende huid, maar het is makkelijk om te verdwalen in het oerwoud van vitamine C-derivaten die er bestaan. Laten we samen de nuances ontdekken tussen deze verschillende vormen van vitamine C en waarom "3-0 Ethyl Ascorbaat" wel eens het goudklompje zou kunnen zijn dat je nodig hebt.
...

Het begin van vitamine C crèmes:

L-ascorbinezuur, ook bekend als pure vitamine C, is de vorm van vitamine C die voorkomt in voedingsmiddelen zoals vruchtensap en verse groenten. Van deze vorm wordt gezegd dat het "hydrofiel" is, in tegenstelling tot de huidbarrière die "hydrofoob" (lipofiel) is. De eerste topische preparaten op basis van L-ascorbinezuur hadden daarom problemen met absorptie door de huid. Daarnaast gaf deze vorm problemen van snelle oxidatie bij contact met lucht wanneer het product werd gebruikt, of door de hoge temperaturen die gebruikelijk zijn in ruimtes zoals de badkamer waar we gewend zijn onze cosmetische producten te bewaren. Deze factoren leidden tot versnelde afbraak van de crèmes, waardoor ze minder lang houdbaar waren.

Onderzoek naar verschillende vitamine C-derivaten

De cosmetica-industrie heeft verschillende strategieën onderzocht om de problemen in verband met oxidatie te overwinnen en de absorptie door de huid te optimaliseren, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van een groot aantal vitamine C-derivaten, zoals :

  1. Ascorbyl glucoside , dat uitzonderlijk stabiel is tegen oxidatie, vooral bij hoge temperaturen.Het vermogen om door de huid te dringen en in het lichaam te worden omgezet in ascorbinezuur is echter niet aangetoond.
  2. Ascorbylpalmitaat is bijzonder stabiel in pH-neutrale formules.Afhankelijk van de concentratie in het product wordt dit vitamine C-derivaat gebruikt als antioxidant om formules te beschermen of als actief bestanddeel dat de huid beschermt tegen UV-schade. Het is ook een ester van ascorbinezuur en palmitinezuur, waardoor vitamine C een hydrofobe vorm heeft die helpt om in de huid te dringen.
  3. Natriumascorbylfosfaat is een hydrofiel vitamine C-derivaat van ascorbinezuur met een betere stabiliteit bij pH 7 dan andere derivaten. Er is ook aangetoond dat het een ontstekingsremmende en antioxiderende rol speelt in onderzoeken naar de behandeling van acne om talgoxidatie te voorkomen. Natriumascorbylfosfaat dringt echter niet zo goed door in de huid als sommige derivaten vanwege zijn hydrofiele aard. Bovendien is het niet zo stabiel in oplossing als in vaste vorm
  4. Magnesiumascorbylfosfaat is een in water oplosbaar derivaat van vitamine C, de meest stabiele van de vitamine C-verbindingen.Het is daarom stabieler in water.Deze vorm van vitamine C behoudt langer zijn werkzaamheid en biedt een constante bescherming voor producten. Het wordt ook gebruikt als oplichter.
  5. Ascorbyl tetrisopalmitaat, een vetoplosbaar derivaat van vitamine C, onderscheidt zich door zijn vermogen om door de huidbarrière te dringen.
  6. 3-0 Ethyl Ascorbaat: La Crème de la Crème de la Vitamine C Onder de verschillende vormen van vitamine C is één derivaat in opkomst als belangrijke bondgenoot: 3-0 Ethyl Ascorbaat. Deze specifieke versie biedt aanzienlijke voordelen door de combinatie van uitzonderlijke stabiliteit, effectieve huidpenetratie en verbeterde biologische beschikbaarheid. Dankzij de unieke moleculaire structuur biedt "3-0 Ethyl Ascorbaat" het beste penetratievermogen van alle soorten vitamine C, waardoor het langdurig beschermt tegen vrije radicalen en bijdraagt aan een stralende teint.

C PERFECT van celestetic. De kracht van 3-0 ethyl ascorbaat

Als je op zoek bent naar het allerbeste op het gebied van vitamine C, neem dan C PERFECT van Celestetic. Dit innovatieve serum is verrijkt met "3-0 Ethyl Ascorbate" en biedt een optimale concentratie vitamine C om je huid diepgaand te revitaliseren. In feite bevat dit serum 20% 3-0 Ethyl Ascorbate, de maximale concentratie die door onze huid kan worden opgenomen, waardoor maximale effectiviteit wordt gegarandeerd.

Onze innovatieve formule is zorgvuldig ontworpen, waarbij vitamine E, die lipofiel is en vaak wordt geassocieerd met vitamine C, bewust is weggelaten. Ons doel was om een niet-vettig product te creëren en tegelijkertijd de antiverouderingseffecten van vitamine C te maximaliseren. Om dit evenwicht te bereiken, kozen we voor krachtige antiverouderingsingrediënten. 

Ons antioxidantencomplex bestaat uit ferulinezuur, een stabilisator van L-ascorbinezuur maar ook een actieve stof, die in synergie met vitamine C werkt om de antioxiderende, fotoprotectieve en verhelderende effecten te versterken. Niacinamide, ook aanwezig in onze formule, verbetert de huidbarrière door de synthese van ceramiden te stimuleren, de huidtextuur te versterken en de expressie van collageen te verhogen om de teint te verbeteren. Resveratrol, dat het natuurlijke vochtgehalte van de huid helpt herstellen. Tot slot maakt glutathion, een van de meest actieve antioxidantensystemen in de menselijke fysiologie, ons complex compleet voor een complete verdediging tegen oxidatieve stress.

In de zoektocht naar de beste vitamine C voor je huid is "3-0 Ethyl Ascorbaat" de ideale keuze!

Laatste nieuws

...
Bereid je huid voor op de zomer: Een complete gids voor gezicht en lichaam

De komst van de zomer luidt vaak een verhoogde blootstelling aan de zon en meer buitenactiviteiten in. Om optimaal van de zomer te kunnen genieten en tegelijkertijd de gezondheid en schoonheid van je huid te behouden, is het essentieel om je huid goed voor te bereiden. In dit artikel bekijken we hoe belangrijk het is om je huid voor te bereiden op de zomer, waarbij we ons richten op zowel je gezicht als je lichaam. We kijken naar de belangrijkste actieve ingrediënten waarop je je moet richten en geven praktische tips voor een effectieve voorbereidingsroutine.

Lees meer
...
Waarom en hoe moet je je huid beschermen tegen de zon? De complete gids!

Je huid beschermen tegen de zon is veel meer dan een eenvoudige aanbeveling. Het is essentieel om onze huid het hele jaar door gezond en jong te houden. In dit artikel gaan we dieper in op waarom het cruciaal is om je huid tegen de zon te beschermen en wat de beste manieren zijn om dit effectief te doen.

Lees meer
...
De juiste zonnecrème kiezen? Ja, maar hoe?

Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème is een essentiële stap in het beschermen van onze huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Met zo veel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor onze behoeften. In dit artikel gaan we dieper in op de criteria voor het kiezen van een effectieve zonnebrandcrème en op de belangrijkste actieve ingrediënten waar je op moet letten voor optimale bescherming.

Lees meer