18 Sep 2023

Probiotica : het essentiële ingrediënt voor een gezonde huid na een thuis- of salonbehandeling

...

Het belang van effectieve bescherming na een schoonheidsbehandeling

Dat zalige gevoel nadat je je huid hebt verwend! Of het nu gaat om een hydraterend masker thuis of een luxe salonbehandeling, er gaat niets boven het gevoel van een frisse, gerevitaliseerde huid. Maar wist je dat dit moment van ontspanning je huid kwetsbaarder kan maken voor externe factoren?

Het is echt waar! Na een behandeling is de huid vaak ontvankelijker en dat is waar het belang van bescherming na de verzorging om de hoek komt kijken. Zie het als een pantser voor je huid, dat je huid beschermt tegen potentiële indringers nadat je haar hebt gereinigd en verzorgd. En een van de krachtigste bondgenoten in deze missie zijn probiotica.

In dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van probiotica en ontdekken we waarom ze het nieuwe must-have ingrediënt zijn voor het beschermen en revitaliseren van je huid na elke schoonheidsbehandeling. Maak je dus klaar om je te laten verblinden door deze micro-organismen en maak ze een belangrijk onderdeel van je schoonheidsroutine.

Inzicht in probiotica en hun voordelen voor de huid

Als je denkt dat probiotica alleen bedoeld zijn voor je favoriete yoghurt of gefermenteerde drank, dan heb je het mis! Deze kleine micro-organismen hebben veel meer te bieden, vooral als het gaat om huidverzorging.

Wat zijn probiotica precies?

Probiotica zijn piepkleine levende micro-organismen die, wanneer ze in de juiste hoeveelheden worden ingenomen, gezondheidsvoordelen bieden voor hun gastheer – nl wij! Over het algemeen worden probiotica geassocieerd met een gezonde spijsvertering dankzij de reclames die we op tv zien, maar ze spelen ook een belangrijke rol in de gezondheid van onze huid.

Waarom houdt onze huid van probiotica?

De huid heeft, net als onze darmen, zijn eigen microbioom. Dit is een complexe gemeenschap van bacteriën, gisten en micro-organismen die op het oppervlak van onze huid leven. Deze kleine bewoners werken onvermoeibaar om onze huid te beschermen tegen externe agressors, reguleren de pH-waarde en bestrijden zelfs ongewenste bacteriën die puistjes of irritatie kunnen veroorzaken.

Als we het hebben over probiotica voor de huid, bedoelen we dat we deze nuttige micro-organismen rechtstreeks op onze huid aanbrengen om haar te versterken en haar te helpen optimaal te functioneren.

De voordelen zijn talrijk:

 • Evenwicht van de huid: Ze helpen het natuurlijke evenwicht van het microbioom van de huid te behouden of te herstellen.
 • Bescherming: Probiotica werken als een barrière die de huid beschermt tegen schadelijke bacteriën en externe agressoren.

 • Hydratatie: Sommige probiotica kunnen de huidbarrière helpen versterken, waardoor de huid gehydrateerd blijft en droogheid wordt voorkomen.

  Dus door probiotica op te nemen in je nazorgroutine, verwen je niet alleen je huid. Je geeft haar extra kracht om te blijven stralen, hydrateren en beschermen.

Hoe probiotica de huid helpen beschermen en revitaliseren na een schoonheidsbehandeling.

Een schoonheidsbehandeling is als een fitnesssessie voor onze huid. Maar na deze momenten van pure ontspanning kan de huid meer blootgesteld en kwetsbaar worden. Dat is waar probiotica om de hoek komen kijken !

Versterkte bescherming na de verzorging

Na een behandeling, thuis of in een schoonheidssalon, wordt de huid vaak geëxfolieerd, diep gereinigd of gestimuleerd. Hoewel deze procedures heilzaam zijn, kunnen ze de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid tijdelijk verstoren. Probiotica vestigen zich op het huidoppervlak en vormen zo een beschermende laag die voorkomt dat schadelijke bacteriën en ziekteverwekkers zich kunnen nestelen.

Revitalisering en glans

Probiotica helpen ook om de huid te revitaliseren. Hoe doen ze dat? Deze micro-organismen ondersteunen de natuurlijke productie van ceramiden in de huid, essentiële lipiden die de huid gehydrateerd houden en haar de gewenste glans geven. Bovendien kan hun ontstekingsremmende werking roodheid of irritatie die kan optreden na bepaalde behandelingen helpen verminderen.

Irritatie voorkomen

Heb je ooit dat tintelende of trekkende gevoel gevoeld na een behandeling? Dat is een teken dat je huid reageert en licht geïrriteerd kan zijn. Dankzij hun verzachtende eigenschappen kunnen probiotica deze reacties helpen kalmeren en het huidcomfort behouden.

pH-balans behouden

De pH-waarde van onze huid is essentieel voor haar welzijn. Probiotica helpen deze pH te stabiliseren en zorgen ervoor dat de huid in optimale staat blijft, niet te zuur en niet te base.

Kortom, probiotica zijn als een veiligheidsteam voor je huid na een schoonheidsbehandeling. Ze zorgen ervoor dat alles in orde is, beschermen tegen ongewenste invloeden en zorgen ervoor dat je huid stralend en gezond blijft.

Integreer probiotica in je schoonheidsroutine na de verzorging.

Nu we het waarom hebben onderzocht, gaan we naar het hoe. Hoe kun je probiotica opnemen in je schoonheidsroutine om de voordelen ervan te maximaliseren?

 1. Topische producten op basis van probiotica

  Er zijn veel huidverzorgingsproducten op de markt die probiotica bevatten. Van serums tot crèmes en maskers, deze producten zijn ontworpen om heilzame micro-organismen direct op je huid aan te brengen. Kies na je schoonheidsbehandeling voor een met probiotica verrijkte moisturizer of serum om je huid die extra bescherming te geven.

 2. Probiotische gezichtsmist

  Gezichtsnevels zijn een snelle en makkelijke manier om probiotica aan je huid toe te voegen. Gewoon sprayen na je huidverzorgingsroutine en voilà! Je huid is niet alleen verfrist, maar ook beschermd.

 3. Orale supplementen

  Hoewel topische toepassing een directe manier is om je huid probiotica te geven, mag je de mogelijkheden van orale supplementen niet vergeten. Door voor je darmgezondheid te zorgen met probiotische capsules, kun je indirect profiteren van een gezondere, evenwichtigere huid.

 4. Probiotische gezichtsmaskers

  Voor een intensievere behandeling kun je eens per week een met probiotica verrijkt gezichtsmasker overwegen. Het hydrateert niet alleen diep, maar helpt ook om je huid in balans te brengen en te beschermen.

 5. Raadpleeg een dermatoloog of schoonheidsspecialist

  Als je probiotica en hun voordelen voor de huid serieus neemt, kan het de moeite waard zijn om een professional te raadplegen. Zij kunnen je specifieke producten of behandelingen aanraden die passen bij jouw behoeften.

  Denk er altijd aan om een huidtest te doen als je een nieuw product uitprobeert om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor jouw huidtype en dat er geen bijwerkingen optreden.

Probiotica zijn echt een revolutie in de wereld van huidverzorging en hun potentieel gaat veel verder dan alleen spijsvertering. Door ze op te nemen in je nazorgroutine kun je je huid de extra ondersteuning geven die ze nodig heeft om gezond, beschermd en stralend te blijven.

Tips voor het kiezen van de beste probiotische huidverzorgingsproducten

Met de groeiende populariteit van probiotica in huidverzorging is het essentieel om te weten hoe je de juiste producten kiest om de voordelen ervan te maximaliseren. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij je aankopen.

 1. Lees de ingrediëntenlijst
  Zorg ervoor dat probiotica voorkomen in de ingrediëntenlijst. Zoek naar termen als "lactobacillus", "bifidobacterium" of andere probiotische stammen. Hoe hoger ze op de lijst staan, hoe hoger de concentratie.
 2. Kies een ondoorzichtige verpakking
  Licht kan probiotica afbreken en hun effectiviteit verminderen. Kies dus voor producten met een verpakking die beschermt tegen licht, zoals ondoorzichtige tubes of donkere flesjes.
 3. Zoek naar producten zonder agressieve conserveringsmiddelen
  Conserveringsmiddelen kunnen probiotica soms doden, waardoor het product niet effectief is. Kies producten die milde conserveringsmiddelen gebruiken of die speciaal zijn samengesteld om de levensvatbaarheid van probiotica te behouden.
 4. Denk aan de pH van het product
  Probiotica leven het best in een licht zure omgeving. Controleer of het product een gebalanceerde of geschikte pH-waarde voor probiotica vermeldt.
 5. Doe onderzoek
  Vertrouw niet alleen op marketing. Lees recensies, kijk op forums en ontdek welke merken bekend staan om hun effectieve probioticaproducten.

Onthoud uiteindelijk dat elke huid uniek is. Wat voor de één werkt, hoeft niet per se voor de ander te werken. Het belangrijkste is om te vinden wat het beste werkt voor jouw huidtype en behoeften.

Door probiotica van goede kwaliteit op te nemen in je huidverzorgingsroutine, ben je goed op weg naar een gezonde, stralende en beschermde huid.

DNA Protect, de ideale probiotische oplossing voor een beschermde huid

Celestetic lanceert een nieuwe verzorgende, beschermende en regenererende huidcrème, DNA Protect. Deze nieuwe anti-aging en anti oneffenheden dagcrème herstelt en beschermt het DNA van de huid tegen schade veroorzaakt door ultraviolette (UV) stralen en andere omgevingsfactoren.

Het rijke complex van innovatieve actieve ingrediënten op basis van probiotische fermenten (5%) en DNA-herstelcomplexen (2%) werkt in synergie om het DNA-herstelproces te ondersteunen en een algehele antioxidantwerking uit te oefenen. De optimale dosering van de gebruikte actieve ingrediënten levert precies wat de huid echt nodig heeft.

DNA Protect speelt een sleutelrol in

- Het verbeteren van de huidbarrière, de eerste verdedigingslinie van de huid tegen externe en interne agressie.

- Het kalmeren van de huid. Het probiotische actieve ingrediënt heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid, irritatie en ontsteking van de huid kunnen helpen verminderen.

- Optimale hydratatie van de huid en een belangrijke rol bij de talgregulatie.

- De tekenen van veroudering voorkomen en corrigeren door de collageenproductie te stimuleren en de elasticiteit van de huid te verbeteren.

 

Voor informatie over andere onderwerpen, bekijk de vele andere artikelen op onze blog! VOOR MEER INFORMATIE: https://celestetic.be/nl/blog/

Voor meer tips en advies, volg ons op Instagram en Facebook.

 

Laatste nieuws

...
H.A Perfect: Winnaar van de Prijs België 2024

Celestetic triomfeert bij de ELLE International Beauty Awards 2024 met H.A Perfect, het revolutionaire hyaluronzuurserum

Lees meer
...
Niet-chirurgische alternatieven voor liposuctie: focus op cryolipolyse en andere geavanceerde technologieën

In de wereld van esthetica is de zoektocht naar niet-invasieve opties om het lichaam vorm te geven en ongewenst vet te verminderen voortdurend in ontwikkeling. Chirurgische liposuctie is lang de norm geweest, maar er zijn nu veiligere alternatieven zonder hersteltijd. Kom meer te weten over de niet-chirurgische alternatieven die beschikbaar zijn in centra bij jou in de buurt!

Lees meer
...
De mooiste voor Valentijnsdag: Huidverzorging voor een onvergetelijke uitstraling

Valentijnsdag nadert snel en het is de perfecte tijd om te stralen en je beste gezicht te laten zien aan je geliefde. In dit artikel bekijken we de beste huidverzorgingsproducten om je voor te bereiden op een onvergetelijke Valentijnsdag. Lees hier hoe je een stralende huid kunt krijgen op jouw speciale dag door je te richten op essentiële gezichts- en lichaamsverzorging.

Lees meer