Wat is Hifu?

13 Dec 2022

Hifu is een gelaatsbehandeling gebaseerd op de dermo-esthetiek. Deze behandeling maakt het mogelijk een liftend effect te verkrijgen zonder een operatie te ondergaan.
...

Deze facelift zonder chirurgie wordt verkregen door toepassing van een apparaat dat gerichte ultrasone geluiden uitzendt op verschillende delen van het gelaat. Deze ultrasone geluidsgolven dringen diep door in de opperhuid en de lederhuid. De HIFU maakt een diepe interne huidverbetering mogelijk.

De HIFU zendt gerichte geluidsgolven uit. Deze ultrasounds komen terecht op gerichte focuspunten in de huid met als doel de weefsels te verstrakken. HIFU produceert coagulatiepunten op de verschillende huidlagen om de celregeneratie te stimuleren. HIFU werkt ook in op de collageen vezels. Collageen is van nature aanwezig in de huid.

In de diepte werken is de primaire kwaliteit van HIFU. Het andere grote voordeel is dat het een extern effect heeft. Onmiddellijk na de sessie, krijg je een opspannend effect van de weefsels.

De huidstructuur verbetert. De huid is gelift.

Deze behandeling ontleent haar naam aan het apparaat waarmee de HIFU-behandeling (High Intensity Frequency Ultrasound) wordt uitgevoerd. 

Wie kan profiteren van de HIFU gelaatsbehandeling?

De HIFU-behandeling is ideaal voor iedereen met een verslapte huid, gebrek aan stevigheid of diepe rimpels. Bij aanzienlijke rimpels in de hals of een onderkin is HIFU aangewezen om dit probleem te behandelen.

Welke delen van het lichaam kunnen met HIFU worden behandeld?

HIFU brengt zichtbare verbeteringen aan in vele delen van het lichaam:

 • Gelaat
 • Hals
 • Decolleté
 • Love Handles
 • Buik
 • Binnenste en buitenste dijen
 • Knieën

Doet een HIFU-sessie pijn?

HIFU is niet pijnlijk. Sommige mensen kunnen echter wat tintelingen ervaren tijdens de sessie. HIFU is een niet-invasieve behandeling die in alle seizoenen kan worden uitgevoerd.

Hoe effectief is HIFU?

HIFU is een effectieve behandeling. De resultaten zijn indrukwekkend en zichtbaar vanaf de eerste sessie.

Op het gelaat en de hals zult u de verschillen merken

 • Een onmiddellijk liftend effect
 • Tot 30% volumereductie onder de kin
 • Versteviging van het onderhuidse weefsel
 • Een vermindering van diepe rimpels en fijne lijntjes

De resultaten op het lichaam zijn ook opmerkelijk.

 • Plaatselijk vetverlies
 • Permanente verwijdering van vetcellen in het behandelde gebied

Voor een optimaal resultaat kunnen 2 tot 3 sessies nodig zijn. U vindt een mooie contour, een strakkere huid en een stevigere hals. Het met deze techniek verkregen liftend effect kan tot 2 jaar aanhouden.

Hoe verloopt een HIFU-sessie?

Uw schoonheidsspecialiste stelt eerst een volledige diagnose van uw huid en het te behandelen gebied. Tijdens dit consult zal uw schoonheidsspecialiste u vragen stellen over de resultaten die u zoekt en over uw voorgeschiedenis.

Na deze afspraak neemt u plaats op de behandeltafel. De schoonheidsspecialiste brengt de HIFU aan op de te behandelen zones. Een sessie HIFU (gelaat) of LipoHIFU (lichaam) kan 30 minuten tot 1,5 uur duren, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Is een HIFU-gelaatssessie duur?

Voor een HIFU-sessie voor het gelaat betaalt u ongeveer 350 euro voor 45 minuten. De prijs varieert als u ook de hals en het decolleté wilt behandelen. Een HIFU-behandeling voor het lichaam kost meer, vanaf 250 euro afhankelijk van het te behandelen gebied. De tijd die nodig is voor een HIFU-lichaamsbehandeling kan langer zijn, indien het te behandelen gebied groter is.

Kan HIFU worden gecombineerd met andere behandelingen?

Ja, HIFU kan worden gecombineerd met andere behandelingen. Het kan worden gecombineerd met peeling en microneedling in dezelfde sessie al adviseren we een tussentijd van 2 weken. HIFU remodelleert de huid in de diepte. Het werkt in op de stevigheid van de huid. Peeling en microneedling werken daarentegen oppervlakkiger. De peeling werkt in op de opperhuid en op de kwaliteit van de huid.

In combinatie met microneedling wordt uw huid voller en stralender. Het is echter niet nodig om alle 3 behandelingen in dezelfde sessie uit te voeren.

Waarom niet?

De diepgaande werking van de HIFU biedt u onmiddellijk zichtbare effecten aan de buitenkant:

 • Uitstraling
 • Liftend effect
 • Opnieuw opspannen van de weefsels

Hoe vaak moet ik een afspraak maken voor een HIFU-sessie?

Wij raden maximaal 3 sessies per jaar aan. Maak een afspraak minimaal 6 weken na uw eerste HIFU-afspraak. Als u een afspraak wilt maken voor een HIFU-sessie, klik dan hier om te zien welke instituten bij u in de buurt zijn.

Wat moet ik doen na een HIFU-sessie?

Het eerste wat je moet doen is je beschermen tegen de zon. Gebruik gedurende 72 uur een zonnecrème met een index van 50 of 30.

In welke gevallen is HIFU niet aangeraden?

Contra Indicaties voor Hifu:

 • U heeft botoxinjecties gehad in de  maand voorafgaand aan de sessie
 • U hebt vasculaire problemen
 • U bent zwanger.
 • U hebt ernstige gezondheidsproblemen

Welke thuisroutine moet ik volgen na een HIFU-sessie?

Een goede reiniging is de eerste stap om uw huid mooi te houden. Breng na een grondige reiniging een anti-aging serum en verstevigende crème aan.

De celestetic cosmeceuticals routine na een HIFU-sessie:

Reinigen en voorbereiden:

 • Micellar Clean: Deze micellar make-up remover verwijdert make-up (zelfs waterproof), maar ook dode huid cellen en onzuiverheden.
 • Gebruik daarna de tonifiërende en balancerende lotion Pure Tonic.

 Deze Tonic herstelt de natuurlijke pH-waarde van de huid. Het bereidt de huid voor op de serums en behandelingen die later worden toegepast.

Behandelen en voorkomen:

 • EGF Perfect: dit serum met kopertripeptiden, hyaluronzuur en epidermale groeifactoren (EGF) dringt snel en diep door in de opperhuid om de collageenproductie en het celherstel te stimuleren.

Hydrateren en beschermen

 • Ultimate Protect: deze anti-aging en anti-pigmentatie crème beschermt de huid tegen externe factoren. Ultimate Protect beschermt tegen UVA- en UVB-stralen en blauw licht

 

Laatste nieuws

...
Hydromicrodermabrasie in 7 vragen

Ontdek hydro-microdermabrasie, 's werelds populairste schoonheidsbehandeling voor een perfect zuivere huid. Deze gepersonaliseerde behandeling komt tegemoet aan alle behoeften van uw huid. Het reinigt en hydrateert diep. Geniet van onmiddellijke resultaten, uw teint wordt stralend en helder dankzij deze techniek die in schoonheidssalons wordt aangeboden.

Lees meer
...
Wat is Hifu?

Hifu is een gelaatsbehandeling gebaseerd op de dermo-esthetiek. Deze behandeling maakt het mogelijk een liftend effect te verkrijgen zonder een operatie te ondergaan.

Lees meer
...
Hoe bereidt u uw huid voor op de zon?

De mooie dagen zijn terug! Om een gelijkmatige teint en een perfecte bruining te bevorderen, en om UV-schade zoals vlekken te voorkomen. Bereid uw huid op een intelligente manier voor op de zon. Hoe? Hier zijn wat tips.

Lees meer