5 tips om jouw huid te resetten na de eindejaarsfeesten

12 Jan 2021

Alle kerst en nieuwjaarsfeestjes zijn nu stilaan achter de rug, heb jij die periode ook veel make-up opgehad en merk je daar nu de eerste tekens van op je huid? Met deze 5 tips krijgt jouw huid weer een opkikker en kan je met frisse huid aan het nieuwe jaar beginnen!
...

 

1. Voorkomen is beter dan genezen

Wil je de effecten van langdurige make-up op je huid voorkomen? Vergeet voor je make-up aanbrengt dan niet jouw skincare routine uit te voeren. Reinig je huid op milde wijze, breng een serum, dagcrème en primer en jouw huid is helemaal klaar voor jouw feestelijke make-up! Vergeet na het feesten jouw huid ook niet heel goed te reinigen. Slapen met make-up is namelijk een absolute no-go voor jouw huid!

 

2. Hydrateer je huid

Op feestjes vloeit er vaak ook alcohol. Om deze reden is het belangrijk je huid zowel van binnen als van buiten te hydrateren. Drink tussendoor en erna voldoende water en verwen je huid met een hydraterende dagcrème. Zoals onze Hydra Protect. Welke ingrediënten in huidverzorging zorgen voor hydratatie? Als je opzoek bent naar een hydraterende gezichtsverzorging let dan zeker op ingrediënten zoals hyaluronzuur, collageen, glycerine, lanonin, petrolatum, Sodium PCA of dimethicone.

 

3. Geef je huid een detox

Geef je huid een welverdiende detox! Tegenwoordig staat de markt vol met voedende sheet masks, clay masks en andere masker die de huid intens voedt of reinigd. Voorlopig heeft Celestetic nog geen masker in zijn assortiment, maar wie weet komt dit misschien nog wel! Wil je een detox vanbinnen uit? Dan zijn er verschillende detox thee's op de makrt beschikbaar die jou vanbinnenuit reinigen. Toch is de beste oplossing een gezonde, voedzame voeding te consumeren en vooral na de feestdagen die veel gevraagd hebben van jouw spijsverteringssysteem en nieren. 

4. Scrub dode huidcellen weg

Wie geregeld scrubs gebruikt weet hoe zacht ons huidje voelt na een scrub. De huid licht scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen plaatsmaken voor een nieuwe huid. De huid voelt weer zacht aan en glanst. Maar wist je dat het niet goed is om je huid te vaak te scrubben? Dit kan net zorgen voor meer irritatie. Beperk je scrubsessie dus tot maar 3 keer per week.

 

5. Laat een chemische peeling uitvoeren

Heb je geen idee wat een chemische peeling is? Een chemische peeling is zoals een professionele scrub. Er zijn tal van chemische peelings die aangepast zijn per huidtype of huidaandoening. Een chemische peeling gebeurt in verschillende fases: eerst wordt de huid ontshminkt en voorbereid, daarna wordt de vloeistof een minuut op de huid gelaten. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen aan de oppervlakte oplossen.

Daarna wordt voor de tweede keer een chemische peeling aangebracht die die langer op de huid inwerkt. Deze keer worden alle onzuiverheden en dode huidcellen dieper in de huid opgelost. Dit hele proces is volledig veilig en eigenlijk nog efficiënter dan een scrub. Na zo’n gelaatsbehandeling ziet jouw huid er weer helemaal als nieuw uit! Heb je interesse? In deze database vind je schoonheidsspecialistes die de behandeling uitvoeren!

Laatste nieuws

...
Selflove: 5 tips om er mooi uit te zien zonder make-up en je natuurlijke schoonheid te omarmen

De maand februari staat ook wel een beetje bekend als de maand van de liefde, in eerste instantie zul je denken aan de liefde voor een ander maar het is ook het ideale moment om meer selflove uit te oefenen, jezelf te verwennen en je natuurlijke schoonheid te omarmen. Dat begint natuurlijk bij je huid, toch zijn er nog tal van andere tips die ervoor zorgen dat je nog dat tikkeltje meer van je natuurlijke zelf gaat houden! Lees vooral tot op het einde om enkele beautytips te ontdekken die jou ook zonder make-up laten schitteren.

Lees meer
...
5 tips om jouw huid te resetten na de eindejaarsfeesten

Alle kerst en nieuwjaarsfeestjes zijn nu stilaan achter de rug, heb jij die periode ook veel make-up opgehad en merk je daar nu de eerste tekens van op je huid? Met deze 5 tips krijgt jouw huid weer een opkikker en kan je met frisse huid aan het nieuwe jaar beginnen!

Lees meer
...
Shop je kerstcadeaus in alle veiligheid met deze 3 tips

De maand december is aangebroken en kerst komt hierdoor steeds dichterbij! Ondanks dat het geen gewone kerst zal zijn, probeert iedereen zijn best te doen om het zo normaal te doen verlopen. Met deze Belgische, en dus lokale desinfecterende gel blijven jouw handen hygiënisch tijdens het kerstshoppen. Ben jij ook nog op zoek naar kerstcadeaus voor jouw bubbel maar ben je bang om cadeautjes te shoppen? Hier zijn drie tips om veilig kerst te shoppen, volgens de regels uiteraard!

Lees meer