De beste actieve ingrediënten in cosmetica

26 Mar 2020

...

Cosmetische producten zijn samengesteld uit verschillende moleculen, eiwitten en actieve ingrediënten. Hun concentratie verandert naar gelang van het beoogde gebruik.

VITAMINE C (VETOPLOSBAAR)

Een universele antioxidant, deze vitamine staat bekend om zijn anti-aging eigenschappen. Het is een van de krachtigste actieve ingrediënten om de natuurlijke productie van collageen te stimuleren. De vetoplosbare versie van deze vitamine wordt tot 5 keer beter door de huid opgenomen dan de klassieke vitamine C (wateroplosbaar).

VITAMINE E

Vitamine E is een antioxidant die bekend staat om zijn anti-fotoviellissement eigenschappen (veroorzaakt door de zon).

VITAMINE B3

Vitamine B3 verbetert de hydratatie van de huid door het vermogen om water vast te houden. Het staat bekend om zijn vermogen om het natuurlijke celherstelproces te versnellen, het vermindert huidonvolmaaktheden.

CAFÉINE

Cafeïne is een krachtige antioxidant, het verenigt de teint en versterkt de uitstraling van de huid.

SILYMARINE

Silymarine is een natuurlijk plantenextract met krachtige anti-inflammatoire, herstellende en anti-kankerverwekkende eigenschappen. Het aanbrengen van de huid helpt de huid bij het herstellen van celbeschadigingen en onvolkomenheden (vlekken, droogte) veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

L-CARNITINE

L-Caritine is een natuurlijke molecule die de vetafbraak versterkt en het lymfesysteem stimuleert om waterretentie tegen te gaan.

BIOMIMETISCHE PEPTIDEN

Biomimetische peptiden zijn collageenfragmenten waarvan de toepassing op de huid fijne lijntjes vermindert en het uiterlijk van de huid verbetert. Ze stimuleren de natuurlijke productie van collageen.

GLYCOLIC ACID

Glycolzuur is een actief ingrediënt dat werkt op het oppervlak om de opperhuid te exfoliëren door dode cellen te verwijderen. Het vermindert onvolkomenheden en zorgt voor een betere penetratie van de actieve ingrediënten in de diepste lagen van de huid.

ALFA-LIPONZUUR

Alpha Lipoic Acid is een krachtige antioxidant, het beschermt de huid en regenereert andere vitaminen. Het helpt rimpels te bestrijden door versnelde weefselveroudering (glycatie) te voorkomen.

EPIDERMALE GROEIFACTOREN (EGF)

Epidermale groeifactoren (EGF) zijn eiwitten die door het lichaam worden gebruikt als biologische boodschappers die verantwoordelijk zijn voor het initiëren van celvernieuwing en herstel. Het gebruik ervan in cosmetica resulteert in een aanzienlijke toename van de natuurlijke productie van collageen en een zichtbare vermindering van rimpels.

ZOETHOUTEXTRACTEN

Drop is een uitstekend natuurlijk depigmenterend middel dat bekend staat om zijn uitstekende tolerantie. Het werkt door de synthese van melanine te vertragen.

GLUCOSAMINE

Glucosamine is een voorloper van hyaluronzuur, het stimuleert de natuurlijke productie, waardoor de huid wordt aangevuld en de hydratatie wordt hersteld.

EXTRACTEN VAN GRANAATAPPEL

De granaatappel is een vrucht die inheems is in Azië, het heeft antioxiderende en beschermende eigenschappen voor de huid. De krachtige ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen maken het bovendien tot een uitstekende werkstof voor de behandeling van onvolkomenheden (acne, mee-eters, roodheid, enz.).

HYALURONZUUR

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid, het zorgt voor een betere hydratatie en een betere penetratie van de actieve bestanddelen in de diepste lagen van de opperhuid.

COENZYME Q10

Co-enzym Q10 is aanwezig in elke cel, het is verantwoordelijk voor de goede werking van de cel. De hoeveelheid neemt af met de leeftijd.

Laatste nieuws

...
Shop je kerstcadeaus in alle veiligheid met deze 3 tips

De maand december is aangebroken en kerst komt hierdoor steeds dichterbij! Ondanks dat het geen gewone kerst zal zijn, probeert iedereen zijn best te doen om het zo normaal te doen verlopen. Met deze Belgische, en dus lokale desinfecterende gel blijven jouw handen hygiënisch tijdens het kerstshoppen. Ben jij ook nog op zoek naar kerstcadeaus voor jouw bubbel maar ben je bang om cadeautjes te shoppen? Hier zijn drie tips om veilig kerst te shoppen, volgens de regels uiteraard!

Lees meer
...
Celestetic draagt zorg voor u

Bescherm zowel uzelf als andere familieleden met onze desinfecterende handgel. Bij elke bestelling op onze webshop, ontvangt u nu gratis een Pure Clean E!

Lees meer
...
Zo beschermt én herstelt u uw huid tegen externe agressies

Al gemerkt dat de huid iets gevoeliger is in de maand november? Door externe agressies zoals koude en wind, moet de huid extra beschermd worden. In deze skincare routine is het doel de huid te hydrateren en te beschermen van invloeden van buitenaf. Met deze skincare routine is uw huid klaar om weer en wind te trotseren, maar ze zal ook uw huid weer herstellen na een intensieve wandeling.

Lees meer