31 May 2022

Hoe bereidt u uw huid voor op de zon?

De mooie dagen zijn terug! Om een gelijkmatige teint en een perfecte bruining te bevorderen, en om UV-schade zoals vlekken te voorkomen. Bereid uw huid op een intelligente manier voor op de zon. Hoe? Hier zijn wat tips.
...

Over een paar weken is het zomer en wij zullen heel gelukkig zijn! De zon, synoniem met energie, heeft vele voordelen voor ons lichaam en ons welzijn. Maar voor onze huid is het een ander verhaal. Ondanks de verplichting om onze huid tegen UV-stralen te beschermen en de aanbeveling om ons tussen 12.00 en 16.00 uur niet aan de zon bloot te stellen, is het soms moeilijk om niet in de verleiding te komen om op het strand te luieren om een mooie, zongebruinde teint te krijgen. Om uw huid op de zomer voor te bereiden, zonnebrand van uw eerste zomeruitstapje te voorkomen en uw bruine kleur enkele weken te behouden, volgen hier enkele gewoonten die u vanaf mei moet aanleren om klaar te zijn voor de zon! 

 

1. Exfolieer en hydrateer uw gezicht en lichaam

Hoe bereidt u uw huid voor op een vakantie in de zon? Om een gelijkmatige, langdurige bruine teint te krijgen, is het essentieel om uw huid grondig te reinigen voordat u op vakantie gaat. Door dode huidcellen, overtollig talg en onzuiverheden te verwijderen, laat u uw huid beter ademen en vernieuwt u haar cellen vaker. Als u in de zon bent, moet u scrubben vermijden, want de opperhuid heeft de neiging zich te verdikken in contact met de zon om zichzelf te beschermen. Eenmaal thuis, ga verder met scrubben om uw bruine kleur te behouden, uw huidtextuur te verfijnen en uw huid weer te laten stralen!

Advies van Celestetic: scrub uw huid voor het lichaam eenmaal per week met een zachte borstel en roterende bewegingen. Gebruik voor het gezicht chemische peelings die op natuurlijke wijze de bovenste huidlaag verwijderen en minder schurend zijn dan scrubs op fruitbasis die de huid aantasten en de huidbarrière kunnen beschadigen. Door 's nachts zachtjes te werken, zal de Active Peel van Celestetic al uw dode huidcellen oplossen en de collageen- en elastineproductie van uw huid stimuleren.

Na het reinigen van je huid, is het tijd om te hydrateren! Uw huid hydrateren is essentieel om uw teint stralend te houden en schilferen te voorkomen. Blootstelling aan de zon heeft de neiging de huid droog en poreus te maken, waardoor ze vatbaarder wordt voor UV-stralen. Door dagelijks een vochtrijke crème aan te brengen, helpt u uw huid om haar cellen te irrigeren en water in haar weefsels vast te houden. Deze vette film houdt uw huid gehydrateerd door te voorkomen dat water verdampt, waardoor uw huid beter bestand is tegen de zonnestralen.

Advies van Celestetic: Vergeet in de zomer niet om in grote hoeveelheden te hydrateren! Waar u ook bent, neem een waterfles mee en drink ten minste 2 liter water per dag. Voor uw gezicht beschermt de hydraterende en antioxiderende crème Hydra Care uw huid tegen agressieve invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en de zon, en bestrijdt ze de eerste tekenen van veroudering en vermoeidheid. Aarzel niet om 's avonds de anti-aging Global Perfect+ olie te gebruiken om een droge huid te voorkomen en de huid 's nachts voller te maken. Voor het lichaam zorgt de Hydra Repair crème voor een intense hydratatie van de huid en een onmiddellijk plumping effect.

 

 2. Aanpassing van uw voeding

Hoe bereidt u uw huid op natuurlijke wijze voor op de zon? Om uw huid te beschermen en een langdurige bruine kleur te krijgen, moet u ook op uw bord kijken! Bepaalde voedingsmiddelen stimuleren de productie van melanine (een pigment dat zich in onze cellen bevindt en dat, afhankelijk van de concentratie, de kleur van uw huid beïnvloedt) en helpen uw huid bruiner te worden, terwijl ze tegelijkertijd uw afweersysteem versterken! Laten we eens kijken naar deze voedingsmiddelen die onze huid voeden en haar helpen bruin te worden.

Voedingsmiddelen rijk aan beta-caroteen

Bèta-caroteen stimuleert de melanine in de huid, die verantwoordelijk is voor de pigmentatie. Om van deze gezonde gloed te genieten, eet u groenten en fruit die rijk zijn aan carotenoïden: wortelen, tomaten, watermeloen, paprika's, abrikozen, enz. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan bèta-caroteen zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze gekleurd zijn.  Hoe kleurrijker het voedsel, hoe rijker het is aan antioxidanten, waardoor de huid een beschermende film kan vormen en kan vechten tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Om de absorptie van bètacaroteen te maximaliseren, kunt u overwegen deze voedingsmiddelen te koken.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E en omega 3

De vetzuren in vitamine E en omega 3 bevorderen de regeneratie van de huid en hebben antioxiderende eigenschappen die de huid soepel en elastisch houden en zonnebrand voorkomen. Om van deze voordelen te profiteren, eet u avocado's, zalm, tonijn, amandelen, hazelnoten en plantaardige oliën. Om de vitaminen in deze voedingsmiddelen beter te absorberen, eet je ze rauw.

Voedingssupplementen

Als een dieet rijk aan bètacaroteen, vitamine E of omega 3 niets voor u is, of als u niet de tijd neemt om dagelijks vochtinbrengende crèmes aan te brengen, dan zijn voedingssupplementen iets voor u! Door uw lichaam voor te bereiden op blootstelling aan de zon, zullen deze supplementen uw melanineproductie verhogen en uw lichaam in staat stellen zich beter te verdedigen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Deze supplementen werken van binnenuit om u een mooie bruine kleur te geven en uw huid te helpen hydrateren. Kies voedingssupplementen die rijk zijn aan antioxidanten, lycopeen en bètacaroteen, vitamine C, A en E en omega 3.

Wees voorzichtig, dit soort supplementen wordt genomen als een eenmalige behandeling. Het is belangrijk om daarna een pauze in te lassen voor je lever. Een teveel aan vitamine A, E of omega 3 kan u namelijk hoofdpijn bezorgen en uw lever op lange termijn vervuilen.

 

3. Protéger sa peau avec une crème adaptée

Vergeet niet om zodra de eerste zonnige dagen aanbreken, een zonnecrème aan te brengen om uw huid voorzichtig aan de zon te laten wennen en haar voor te bereiden op uw volgende vakantie.

Ongeacht de tolerantie van uw huid voor de zon, is het sterk aan te bevelen u de eerste uren van blootstelling aan de zon om de twee uur te beschermen met een crème met een index van ten minste 50, zoals Sun Cream. Daarna kunt u de beschermingsfactor geleidelijk verminderen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft de index die op uw crème staat niets te maken met uw bruiningscapaciteit. Deze indices verwijzen naar de hoeveelheid UV-stralen die worden tegengehouden zodat ze uw huid niet kunnen binnendringen. Wanneer u in de zon gaat, bent u het doelwit van UVA- en UVB-stralen. Terwijl de eerste diep in de lederhuid doordringt en de huidveroudering versnelt, houdt de tweede op aan de oppervlakte en veroorzaakt zonnebrand.

De 4 niveaus van zonnefilters zullen meer of minder UV-stralen tegenhouden:

  • SPF 15, zeer lage beschermingsgraad, 93% UV geblokkeerd
  • SPF 30, gemiddelde bescherming, 95% UV-blokkerend
  • SPF 50, hoge bescherming, 98% UV-blokkerend
  • SPF 50+, zeer hoge bescherming, meer dan 99% UV geblokkeerd
Pas op, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, stimuleren zonnebanken de opperhuid niet vóór blootstelling aan de zon. Deze machines verbruiken uw zonnekapitaal, verouderen uw huid voortijdig en stellen u bloot aan een risico op kanker.

Hoe kunt u uw jeugdigheid behouden en voorkomen dat uw zonnekapitaal uitgeput raakt?

Kies voor een beschermende crème met een rijke textuur en een hoge concentratie antioxidanten, zoals Ultimate Protect SPF30. Het versterkt uw huid tegen UV-agressie en maakt uw natuurlijke afweer weerbaarder.  Het resultaat: een behouden huid, een beschermd jeugd- en zonnekapitaal, een versterkte huidbarrière en minder natuurlijke uitdroging van de huid.

 

 

Wetenschappelijke referenties:

  • AVENEL-AUDRAN, Martine. "Est-il dangereux de préparer ma peau au soleil en faisant des séances d'UV chez mon esthéticienne ?Les Nouvelles dermatologiquesAVR (2010). Source
  • Grether‐Beck, S., et al. "Molecular evidence that oral supplementation with lycopene or lutein protects human skin against ultraviolet radiation: results from a double‐blinded, placebo‐controlled, crossover study.British Journal of Dermatology5 (2017): 1231-1240. Source
  • El‐Haj, Nura, and Norman Goldstein. "Sun protection in a pill: the photoprotective properties of P olypodium leucotomos extract." International Journal of Dermatology3 (2015): 362-366. Source

Laatste nieuws

...
H.A Perfect: Winnaar van de Prijs België 2024

Celestetic triomfeert bij de ELLE International Beauty Awards 2024 met H.A Perfect, het revolutionaire hyaluronzuurserum

Lees meer
...
Niet-chirurgische alternatieven voor liposuctie: focus op cryolipolyse en andere geavanceerde technologieën

In de wereld van esthetica is de zoektocht naar niet-invasieve opties om het lichaam vorm te geven en ongewenst vet te verminderen voortdurend in ontwikkeling. Chirurgische liposuctie is lang de norm geweest, maar er zijn nu veiligere alternatieven zonder hersteltijd. Kom meer te weten over de niet-chirurgische alternatieven die beschikbaar zijn in centra bij jou in de buurt!

Lees meer
...
De mooiste voor Valentijnsdag: Huidverzorging voor een onvergetelijke uitstraling

Valentijnsdag nadert snel en het is de perfecte tijd om te stralen en je beste gezicht te laten zien aan je geliefde. In dit artikel bekijken we de beste huidverzorgingsproducten om je voor te bereiden op een onvergetelijke Valentijnsdag. Lees hier hoe je een stralende huid kunt krijgen op jouw speciale dag door je te richten op essentiële gezichts- en lichaamsverzorging.

Lees meer