26 Mar 2020

Oorzaken van huidveroudering

...

WAAR IS DE HUID VAN GEMAAKT?

De huid is het grootste orgaan van het lichaam, het is verdeeld in drie lagen: de epidermis, de dermis en de hypodermis. Bepaalde huidcomponenten in de lederhuid zijn essentieel voor een goede gezondheid:
  • Collageen is een set vezels tussen de epidermis en de dermis die als "intercellulaire lijm" dienen.
  • Elastine helpt de huid terug te keren naar haar oorspronkelijke positie wanneer ze geknepen is.
  • Hyaluronzuur is het essentiële "glijmiddel" voor de huid

WAT VEROORZAAKT RIMPELS?

De kwaliteit en kwantiteit van collageen- en elastinevezels in de lederhuid beginnen op natuurlijke wijze af te nemen bij mensen ouder dan 25 jaar. Bovendien hebben vrije radicalen de neiging om dit natuurlijke afbraakproces te versnellen door deze vezels aan te vallen. Vrije radicalen zijn dus de belangrijkste oorzaak van de meeste tekenen van huidveroudering.

WAT ZIJN VRIJE RADICALEN?

Vrije radicalen zijn schadelijke zuurstofmoleculen die door het lichaam onder bepaalde omstandigheden worden geproduceerd en die gezonde cellen aantasten.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE BRONNEN VAN VRIJE RADICALEN IN HET LICHAAM?

  1. blootstelling aan de zon zonder adequate bescherming tegen de zon verontreiniging
  2. slechte leefgewoonten: roken, alcohol, weinig slaap, enz.......
  3. calorierijke vetten en voedingsmiddelen
  4. bepaalde schoonheidsproducten die gevaarlijke chemicaliën bevatten
  5. intensieve of extreme lichamelijke activiteiten (marathons, enz.)

 

HOE KAN DE ZON RIMPELS VEROORZAKEN?

Onbeschermde blootstelling aan de zon is veruit de belangrijkste oorzaak van huidveroudering. Talrijke studies hebben immers het verwoestende effect ervan op de collageenvezels aangetoond. Een voorbeeld van door de zon veroorzaakte huidveroudering hier .

IS HET GOED OM DE HUID NA HET ZONNEBADEN TE HYDRATEREN?

Een goede hydratatie is noodzakelijk, maar om verschillende redenen niet voldoende: na het zonnebaden zonder adequate bescherming genereert de huid een hoge concentratie van vrije radicalen om de schade veroorzaakt door deze vrije radicalen te herstellen, is het noodzakelijk om crèmes van zeer hoge kwaliteit te gebruiken die een grote hoeveelheid antioxidanten bevatten. hydrateren van de huid herstelt geen schade aan de zon Schade aan de zon is vaak nefast en treedt lang na onbeschermde blootstelling op. Het is daarom essentieel om jezelf goed te beschermen, vanaf de vroegste leeftijd.

WAAROM ZIJN VRIJE RADICALEN SCHADELIJK VOOR DE HUIDCOLLAGEEN?

Vrije radicalen stelen elektronen uit collageeneiwitten en veroorzaken zo veranderingen in hun chemische structuur. Wanneer collageen op verschillende plaatsen wordt beschadigd, wordt het disfunctioneel en verliest het zijn elastische kwaliteit.

HOE TE VOORKOMEN DAT VRIJE RADICALEN DE CELLEN VAN HET LICHAAM AANVALLEN?

Aangezien het lichaam van nature vrije radicalen produceert, is het onmogelijk om ze volledig te elimineren. Echter, antioxidanten verminderen het oxidatieproces door het absorberen van vrije radicalen. Het is daarom aan te bevelen ze op de huid aan te brengen en ze diep in de huid te laten doordringen.

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer