Oorzaken van huidveroudering

26 Mar 2020

...

WAAR IS DE HUID VAN GEMAAKT?

De huid is het grootste orgaan van het lichaam, het is verdeeld in drie lagen: de epidermis, de dermis en de hypodermis. Bepaalde huidcomponenten in de lederhuid zijn essentieel voor een goede gezondheid:
  • Collageen is een set vezels tussen de epidermis en de dermis die als "intercellulaire lijm" dienen.
  • Elastine helpt de huid terug te keren naar haar oorspronkelijke positie wanneer ze geknepen is.
  • Hyaluronzuur is het essentiële "glijmiddel" voor de huid

WAT VEROORZAAKT RIMPELS?

De kwaliteit en kwantiteit van collageen- en elastinevezels in de lederhuid beginnen op natuurlijke wijze af te nemen bij mensen ouder dan 25 jaar. Bovendien hebben vrije radicalen de neiging om dit natuurlijke afbraakproces te versnellen door deze vezels aan te vallen. Vrije radicalen zijn dus de belangrijkste oorzaak van de meeste tekenen van huidveroudering.

WAT ZIJN VRIJE RADICALEN?

Vrije radicalen zijn schadelijke zuurstofmoleculen die door het lichaam onder bepaalde omstandigheden worden geproduceerd en die gezonde cellen aantasten.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE BRONNEN VAN VRIJE RADICALEN IN HET LICHAAM?

  1. blootstelling aan de zon zonder adequate bescherming tegen de zon verontreiniging
  2. slechte leefgewoonten: roken, alcohol, weinig slaap, enz.......
  3. calorierijke vetten en voedingsmiddelen
  4. bepaalde schoonheidsproducten die gevaarlijke chemicaliën bevatten
  5. intensieve of extreme lichamelijke activiteiten (marathons, enz.)

 

HOE KAN DE ZON RIMPELS VEROORZAKEN?

Onbeschermde blootstelling aan de zon is veruit de belangrijkste oorzaak van huidveroudering. Talrijke studies hebben immers het verwoestende effect ervan op de collageenvezels aangetoond. Een voorbeeld van door de zon veroorzaakte huidveroudering hier .

IS HET GOED OM DE HUID NA HET ZONNEBADEN TE HYDRATEREN?

Een goede hydratatie is noodzakelijk, maar om verschillende redenen niet voldoende: na het zonnebaden zonder adequate bescherming genereert de huid een hoge concentratie van vrije radicalen om de schade veroorzaakt door deze vrije radicalen te herstellen, is het noodzakelijk om crèmes van zeer hoge kwaliteit te gebruiken die een grote hoeveelheid antioxidanten bevatten. hydrateren van de huid herstelt geen schade aan de zon Schade aan de zon is vaak nefast en treedt lang na onbeschermde blootstelling op. Het is daarom essentieel om jezelf goed te beschermen, vanaf de vroegste leeftijd.

WAAROM ZIJN VRIJE RADICALEN SCHADELIJK VOOR DE HUIDCOLLAGEEN?

Vrije radicalen stelen elektronen uit collageeneiwitten en veroorzaken zo veranderingen in hun chemische structuur. Wanneer collageen op verschillende plaatsen wordt beschadigd, wordt het disfunctioneel en verliest het zijn elastische kwaliteit.

HOE TE VOORKOMEN DAT VRIJE RADICALEN DE CELLEN VAN HET LICHAAM AANVALLEN?

Aangezien het lichaam van nature vrije radicalen produceert, is het onmogelijk om ze volledig te elimineren. Echter, antioxidanten verminderen het oxidatieproces door het absorberen van vrije radicalen. Het is daarom aan te bevelen ze op de huid aan te brengen en ze diep in de huid te laten doordringen.

Laatste nieuws

...
Shop je kerstcadeaus in alle veiligheid met deze 3 tips

De maand december is aangebroken en kerst komt hierdoor steeds dichterbij! Ondanks dat het geen gewone kerst zal zijn, probeert iedereen zijn best te doen om het zo normaal te doen verlopen. Met deze Belgische, en dus lokale desinfecterende gel blijven jouw handen hygiënisch tijdens het kerstshoppen. Ben jij ook nog op zoek naar kerstcadeaus voor jouw bubbel maar ben je bang om cadeautjes te shoppen? Hier zijn drie tips om veilig kerst te shoppen, volgens de regels uiteraard!

Lees meer
...
Celestetic draagt zorg voor u

Bescherm zowel uzelf als andere familieleden met onze desinfecterende handgel. Bij elke bestelling op onze webshop, ontvangt u nu gratis een Pure Clean E!

Lees meer
...
Zo beschermt én herstelt u uw huid tegen externe agressies

Al gemerkt dat de huid iets gevoeliger is in de maand november? Door externe agressies zoals koude en wind, moet de huid extra beschermd worden. In deze skincare routine is het doel de huid te hydrateren en te beschermen van invloeden van buitenaf. Met deze skincare routine is uw huid klaar om weer en wind te trotseren, maar ze zal ook uw huid weer herstellen na een intensieve wandeling.

Lees meer