23 Feb 2021

Selflove: 5 tips om er mooi uit te zien zonder make-up en je natuurlijke schoonheid te omarmen

De maand februari staat ook wel een beetje bekend als de maand van de liefde, in eerste instantie zul je denken aan de liefde voor een ander maar het is ook het ideale moment om meer selflove uit te oefenen, jezelf te verwennen en je natuurlijke schoonheid te omarmen. Dat begint natuurlijk bij je huid, toch zijn er nog tal van andere tips die ervoor zorgen dat je nog dat tikkeltje meer van je natuurlijke zelf gaat houden! Lees vooral tot op het einde om enkele beautytips te ontdekken die jou ook zonder make-up laten schitteren.
...

1. Selflove begint bij jezelf

Zijn er dingen waar je je al jaren onzeker over voelt? Er zijn enkele zaken die je kan doen om hiermee om te gaan. Als het ding waar je je onzeker over voelt te veranderen valt, dan is dit het moment om er iets aan te doen! Niets houdt je tegen om actie te ondernemen en komaf te maken van je onzekerheden. Ga sporten, eet gezond, doe een make-over of ga naar een specialist die je kan helpen met je probleem. Zijn jouw onzekerheden niet te veranderen? Dan is het misschien tijd die onzekerheden eindelijk te laten gaan en ze te accepteren, niemand is namelijk perfect. Ben je onzeker over je striemen, cellulite, buikje of iets anders? Wees dan niet te hard voor jezelf.

Hierbij kan selfacceptance een grote rol spelen. Zelfacceptatie is geen makkelijke proces, het vergt tijd maar het is op lange termijn zoveel gezonder voor je zelfverzekerdheid aangezien je niet elke dag denkt aan dat bepaalde kenmerk dat je zo graag zou willen veranderen. Wie namelijk altijd al onzeker is geweest over iets maar toch beslist het te accepteren is meer geneigd zich zelfzeker te voelen en het misschien zelf extra uit te spelen!

 

 

2. Vind een uitlaatklep die bij je past

Voor sommigen is dit creatief bezig zijn, sporten, een boek lezen of shoppen. Zoek iets wat je leuk vindt na een lange dag werken, want dat zorgt ervoor dat je vanbinnen uit straalt. Vooral in deze tijden is het belangrijk activiteiten te zoeken waar je van geniet en die je mentaal weer opladen voor een nieuwe dag.

 

3. Natural beauty start met een mooie huid

Als je er naturel mooi wilt uitzien, dan begint dat bij je huid. Een mooie huid hebben vergt wel  een consistente huidverzorgingsroutine, zorg er dus voor dat je:

  • Elke dag je huid reinigt en niet met make-up gaat slapen
  • Elke dag een hydraterende crème aanbrengt
  • Aanvult met je favoriete serum die past bij wat jouw huid nodig heeft
  • Zonnebescherming draagt

 

Elke dag zonnecrème dragen zorgt ervoor dat jouw huid op lange termijn er jonger uit blijft zien.  De hoofdoorzaak van huidveroudering is de huid onbeschermd blootstellen aan UV stralen, ook in de winter. Op lange termijn zorgt het voor hyperpigmentatie, rimpels en fijne lijntjes. Daarom is het belangrijk de huid ten allen tijde te beschermen tegen de zon! Wil je er eeuwig jong uit blijven in? Vermijd dan de zon of draag toch zeker elke dag een zonnecrème die jouw huid beschermd tegen UV-stralen.

 

4. Neem een gezonde levensstijl aan

Heb je veel stress, eet je elke dag slecht of drink je niet genoeg water? Ook dit heeft zijn weerslag op je huid. Je kan nog zo goed voor je huid zorgen, maar wie veel rookt en alcohol drinkt zal dit zeker zien in zijn huid. Dit heeft namelijk alles te maken met oxidatieve stress.  Oxidatieve stress, ook wel oxidatiestress genoemd is een stofwisselingstoestand waarbij er meer reactieve zuurstofverbindingen oftewel vrije radicalen vrijkomen dan gebruikelijk. Dat gebeurt bijvoorbeeld door luchtvervuiling, roken, lichamelijke of mentale stress, te veel blootstelling aan de zon, overgewicht en meer.

 

Bij teveel vrije radicalen ontstaat er oxidatie. Tijdens oxidatie vallen die vrije radicalen moleculen en genen aan waardoor de structuur van de cel verandert. Als gevolg hiervan moeten gezonde cellen meer energie verbruiken om de cel gezond te houden. Tijdens dit proces worden eiwitten aangetast en is het DNA beschadigd en hierdoor veroudert jouw huid veel sneller.

 

5. Verbeter je natuurlijke schoonheid met deze tips

Pas je al de bovenste tips toe? Dan hebben we nog enkele laatste tips om je super te voelen zonder een dikke laag make-up. Nadat de basis in orde is (en je dus een hydraterende crème, zonnebescherming en serum hebt aangebracht) gaat de focus naar de ogen, die zijn belangrijk voor een opgewekt gelaat. Breng onze oogcrème de EyePerfect aan om komaf te maken met donkere kringen en wallen. Dit zorgt al meteen voor een frisse look. Geef eens extra touch aan je blik door een serum aan te brengen op je wimpers. Op lange termijn krijg je langere wimpers en ook dit zorgt voor een opener blik maar dan zonder make up.

Vervolgens gaan we naar de wenkbrauwen. De wenkbrauwen zijn erg belangrijk als het gaat om de vorm van je gezicht, wie ze toch voller wil maar zonder ze elke dag bij te tekenen heeft twee opties: een serum op de wenkbrauwen aanbrengen voor dikkere wenkbrauwen of ze permanent laten kleuren. Ze permanent laten kleuren kan je thuis doen, toch raden we je aan om voor de eerste keer naar een schoonheidsspecialiste te gaan. Op deze manier blijven je wenkbrauwen enkele weken mooi in hun vorm en voel je je zonder make-up al een stuk beter!

Daarna gaan we over naar de lippen die er ook mooi uit kunnen zien zonder make-up of lippenstift en die jouw make-uploze look afmaken. De eerste stap is uiteraard de lippen goed te hydrateren, dat doe je door allereerst voldoende water te drinken. En wie mooie gladde lippen wilt zonder kortsjes begint eerst met een goede lipscrub.

Wil je extra gehydrateerd lippen? Dan is deze stap misschien iets voor jou! Breng dan een beetje van het GlobalPerfect+ serum aan op de lippen. Dit serum is erg hydraterend voor de huid, maar werkt ook perfect op de lippen en het trekt ontzettend snel in. Je kan de lippen vervolgens afwerken met een lippenbalsem om de hydratatie in je lippen te “locken”. Lippenbalsem zorgt er namelijk voor dat het vocht die in de lippen zit hier ook in blijft, ideaal dus om dat serum goed zijn werk te laten doen.

Wil je tenslotte toch een tikkeltje extra kleur in je lippen? Gebruik dan een lippenbalsem met een beetje pigment in! Nu ben je klaar om zowel vanbinnen als vanbuiten jezelf en je natuurlijke schoonheid helemaal te omarmen. Dit zorgt ervoor dat jouw huidige liefde jou nog liever zal zien, of een mogelijke nieuwe liefde sneller naar je toekomt. Maar vooral dat je jezelf helemaal omarmt!

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer