Vitamine C voor de huid.

26 Mar 2020

...

Waar komt vitamine C vandaan?

Vitamine C is een van de weinige moleculen die worden aanbevolen om huidveroudering tegen te gaan. De voordelen van deze molecule worden erkend in de preventie en bestrijding van de tekenen van fotoveroudering (vroegtijdige veroudering van de huid na blootstelling aan de zon).  

Wat is de toepassing ervan?

De toepassing ervan in geconcentreerde dosering werkt via 3 mechanismen:

  • Het stimuleert de proliferatie van fibroblasten en de natuurlijke synthese van collageen, waardoor rimpels worden verminderd.
  • Het versnelt de celvernieuwing, wat de huid verzacht en alle onvolkomenheden vermindert.
  • Het remt de synthese van melanine, waardoor het een krachtig witmakend effect heeft tegen alle pigmentvlekken veroorzaakt door zonlicht of zwangerschap.

 

Hoe werkt het in de cosmetica?

De nieuwe cosmetische trend is cosmeceuticals. Het bestaat uit het gebruik van oplossingen met een hoge concentratie van actieve bestanddelen van farmaceutische kwaliteit. De klassieke vitamine C (L-Ascorbinezuur) is van nature aanwezig in de voeding. Het gebruik ervan in cosmetica is moeilijk omdat het zeer onstabiel is en zeer snel oxideert.

Iets nieuws in cosmetica?

Om dit te verhelpen hebben de hemelse laboratoria een product op basis van vitamine C ontwikkeld dat is gemodificeerd om het twee eigenschappen te geven die de antiverouderingseffectiviteit vertienvoudigen. De gemodificeerde vitamine C is vetoplosbaar, wat niet alleen zorgt voor een extreme stabiliteit van de formule, maar ook tot 5 keer meer penetratie toelaat dan conventionele formules. GlobalPerfect serum dankt zijn naam aan zijn algemene werking. Deze micromoleculen, die het resultaat zijn van de meest geavanceerde technieken in cosmetische formules, zorgen voor een van de penetraties die tot nu toe ongeëvenaard waren in conventionele serumsystemen. Om een maximale antiverouderingswerking te garanderen, is het extreem hoog in vitamine C (12%): een serum bevat het vitamine C-equivalent van ongeveer 1.000 sinaasappels. De werking wordt versterkt door een Alpha Lipoic acid complex, een van de krachtigste natuurlijke antioxidanten, waarvan de werking het regenereren en versterken van Vitamine C is.  

Laatste nieuws

...
Shop je kerstcadeaus in alle veiligheid met deze 3 tips

De maand december is aangebroken en kerst komt hierdoor steeds dichterbij! Ondanks dat het geen gewone kerst zal zijn, probeert iedereen zijn best te doen om het zo normaal te doen verlopen. Met deze Belgische, en dus lokale desinfecterende gel blijven jouw handen hygiënisch tijdens het kerstshoppen. Ben jij ook nog op zoek naar kerstcadeaus voor jouw bubbel maar ben je bang om cadeautjes te shoppen? Hier zijn drie tips om veilig kerst te shoppen, volgens de regels uiteraard!

Lees meer
...
Celestetic draagt zorg voor u

Bescherm zowel uzelf als andere familieleden met onze desinfecterende handgel. Bij elke bestelling op onze webshop, ontvangt u nu gratis een Pure Clean E!

Lees meer
...
Zo beschermt én herstelt u uw huid tegen externe agressies

Al gemerkt dat de huid iets gevoeliger is in de maand november? Door externe agressies zoals koude en wind, moet de huid extra beschermd worden. In deze skincare routine is het doel de huid te hydrateren en te beschermen van invloeden van buitenaf. Met deze skincare routine is uw huid klaar om weer en wind te trotseren, maar ze zal ook uw huid weer herstellen na een intensieve wandeling.

Lees meer