Zo beschermt én herstelt u uw huid tegen externe agressies

19 Nov 2020

Al gemerkt dat de huid iets gevoeliger is in de maand november? Door externe agressies zoals koude en wind, moet de huid extra beschermd worden. In deze skincare routine is het doel de huid te hydrateren en te beschermen van invloeden van buitenaf. Met deze skincare routine is uw huid klaar om weer en wind te trotseren, maar ze zal ook uw huid weer herstellen na een intensieve wandeling.
...

 

Ochtendroutine

Velen vergeten in hun ochtendroutine hun gezicht te zuiveren, nochtans is dit belangrijk om zich te ontdoen van dode huidcellen en talg die zich 's nacht hebben opgehoopt. Reinig het gezicht op zachte wijze met de Soft Clean reinigingsmelk, een ideale reiniger voor de gevoelige huid of een huid die liever op milde wijze gereinigd wordt. Doe de Soft Clean op een wattenschijfje en ga ermee over het gezicht. Druk niet te hard om fijne lijntjes en irritatie op lange termijn te voorkomen.

 

De tweede stap in uw ochtendroutine is een goede dagcrème, de ideale dagcrème hiervoor is de Ultimate Day. Deze crème hydrateert de huid intens, zit boordenvol antioxidanten en fijne ingrediënten zoals bijvoorbeeld:

  • Vitamine C: vermindert pigmentvlekken en puistjes, hydrateert de huid
  • Vitamine B3: Is een combinatie van drie vitamines namelijk niacine, nicotinezuur en nicotinamid. Vitamine B3 heeft vooral een beschermende rol in uw huidverzorging. Ze beschermt de huid tegen externe invloeden, vermindert roodheid en irritaties en reguleert onder andere de talgproductie.
  • Hyaluronzuur: dit zuur zorgt voor meer volume in het gezicht en vermindert hierdoor fijne lijntjes en rimpels.
  • Peptiden: stimuleren de collageenproductie, wat zeker een meerwaarde kan zijn wanneer de huid een extra oppepper kan gebruiken door de effecten van externe agressies op de huid.

Tenslotte komt de derde en laatste stap van uw ochtendroutine: zonnebescherming. Ondanks dat het buiten grijs is, raken UV-stralen nog steeds tot de huid, waardoor de huid verouderd. De zon is de voornaamste reden van een verouderde huid, daarom is het aanbrengen van een zonnebeschermende crème van essentieel belang als u uw huid zo jong mogelijk wil houden. Breng dus een zonnecrème aan of een dagcrème met zonnebescherming, zoals onze Ultimate Protect. Begint u te laat met het dagelijks aanbrengen van een zonnebrand? Start dan toch, aangezien het verdere schade kan vermijden. De Ultimate Protect zit daarnaast overladen met fijne ingrediënten zoals vitamine C die pigmentvlekken verwijdert en vitamine B3 die ook huidvlekjes vermindert. Twee ingrediënten die er toch voor zorgen de tijd een beetje terug te draaien.

 

Avondroutine

Na een drukke dag in weer en wind, is het tijd voor de night time skin care routine!  ’s Ochtends was het hoofddoel de huid beschermen, s’ avonds willen we onze huid de kans geven te herstellen. Zuiver ook nu uw huid en haal make-uprestjes eraf met de zachte reinigingsmelk. Hij kan ook gebruikt worden om oogmade-up te verwijderen, maar let op dat u dit niet te hardhandig doet aangezien de huid rond de ogen veel dunner is en sneller rimpels en fijne lijntjes vertoont. Om de huid ’s avonds een extra collageenboost te geven kan ook onze Micro Needler gebruikt worden. Een handige tool met maar liefst 540 naaldjes die een microwond creëren en de collageen- en elastine productie verhoogt. Het wordt ook wel een dermaroller of microroller genoemd. Het verstevigt en verjongt de huid, waardoor het de dag erna terug de agressies van buitenaf tegemoet kan. Maar het versmalt ook poriën, bestrijdt striemen, rimpels en fronsrimpels en vermindert de zichtbaarheid van aderen en spataderen.

Werk deze behandeling af met een goed serum zoals onze EGF Perfect. Het serum is in eerste instantie een anti huidverouderingsserum, het stimuleert namelijk de epidermale groeifactoren. Wat wil zeggen dat opnieuw de collageenproductie wordt vernieuwd en de celvernieuwing in gang wordt gezet. Perfect dus voor wanneer de huid heeft geleden onder wind, koude, regen of uitstoot. Na deze ochtend en avondroutine is uw huid weer helemaal voorbereid én hersteld van externe invloeden.

Laatste nieuws

...
Shop je kerstcadeaus in alle veiligheid met deze 3 tips

De maand december is aangebroken en kerst komt hierdoor steeds dichterbij! Ondanks dat het geen gewone kerst zal zijn, probeert iedereen zijn best te doen om het zo normaal te doen verlopen. Met deze Belgische, en dus lokale desinfecterende gel blijven jouw handen hygiënisch tijdens het kerstshoppen. Ben jij ook nog op zoek naar kerstcadeaus voor jouw bubbel maar ben je bang om cadeautjes te shoppen? Hier zijn drie tips om veilig kerst te shoppen, volgens de regels uiteraard!

Lees meer
...
Celestetic draagt zorg voor u

Bescherm zowel uzelf als andere familieleden met onze desinfecterende handgel. Bij elke bestelling op onze webshop, ontvangt u nu gratis een Pure Clean E!

Lees meer
...
Zo beschermt én herstelt u uw huid tegen externe agressies

Al gemerkt dat de huid iets gevoeliger is in de maand november? Door externe agressies zoals koude en wind, moet de huid extra beschermd worden. In deze skincare routine is het doel de huid te hydrateren en te beschermen van invloeden van buitenaf. Met deze skincare routine is uw huid klaar om weer en wind te trotseren, maar ze zal ook uw huid weer herstellen na een intensieve wandeling.

Lees meer