Zo boost je de weerstand van je huid die onder stress heeft geleden

31 Aug 2020

De zomervakantie is afgelopen , de kinderen keren terug naar school en de ouders opnieuw naar hun werk. Een stressvolle periode dus en die stress heeft zeker een invloed op je huid. Hou de gevolgen van stress op je huid tegen door hier te lezen hoe jij jouw huid opnieuw een boost geeft. Lees hier wat precies de symptomen zijn van een gestresste huid en welke ingrediënten je moet integreren in jouw skincare routine om jouw huid die extra weerstand en boost te geven. Hello healthy glow, goodbye doffe huid!
...

Stress, het heeft niet alleen een effect op jouw lichaam en mentaal welzijn, maar ook je huid merkt de effecten ervan. De grote boosdoener is het stresshormoon cortisol. Dit hormoon is te vergelijken met adrenaline, het houd je alert op stressvolle momenten. Op korte termijn kan dit helemaal geen kwaad, maar als je voortdurend onder spanning staat heeft dit zijn weerslag op je huid. Vitamines en mineralen worden minder goed opgenomen, het immuunsysteem verzwakt en je beduidend slaapt slechter.

 

Dit terwijl voldoende slaap hebben juist belangrijk is voor de reparatie van de huid. ’s Nachts herstelt die zich, maar door het gebrek aan slaap krijgen de huidcellen niet die kans niet. Dit is waarom personen met een hectisch en stressvol leven, vaker lijden aan dermatologische problemen.

 

 

 

Wat zijn symptomen van een gestresste huid?

 

Heb je geregeld last van een doffe huid? Een gevoelige huid of onzuiverheden? Merk je plots sneller fijne lijntjes en rimpels? Dat kunnen dé aanwijzingen zijn dat jouw hectische levensstijl een impact heeft op jouw huidcellen. Als je namelijk veel cortisol in je lichaam hebt door stress, dan heeft dit een invloed op de aanmaak van hyaluronzuur. Dit zuur heeft een negatief effect op het hydratieniveau van je vel, wat dus jouw doffe huid verklaart. Ook kun je sneller last krijgen van een jeukende of geïrriteerde huid, zeker als die van nature gevoelig is. Denk maar aan stressgerelateerde huidziektes zoals psoriasis, waarbij de ziekte verergerd in stressvolle periodes.

Ook reguleert stress de talgproductie waardoor je sneller acné of zwarte puntjes krijgt. Rimpels en fijne lijntjes zijn dan weer een aanwijzing dat jouw huidcellen zich niet snel genoeg vernieuwen en hierdoor de collageen productie vertraagd.

 

Hoe boost ik de weerstand van mijn huid?

 

Wil je jouw huidweerstand boosten, dan moet je allereerst jouw stressniveau verlagen, evenwichtig eten en voldoende slapen. Daarna kan je aan de slag met je skincare routine. Het eerste ingrediënt dat jouw huid een boost zal geven is hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een zuur dat al aanwezig is in het lichaam. Het zorgt zoals eerder gezegd voor een betere hydratatie van de lederhuid, oftewel de dermis (de tweede huidlaag). Het kan tot 200 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden, daarom dat deze molecule bekend staat om zijn volume creërende eigenschappen. Met als resultaat en gehydrateerd en vol gezicht, met minder rimpels en fijne lijntjes.

 

Net zoals een glas sinaasappelsap drinken jouw immuunsysteem een boost geeft, doet een vitamine C serum net hetzelfde voor jouw huid. In de cosmetica wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee types vitamine C: wateroplosbare vitamine C en vetoplosbare vitamine C. De manier waarop vitamine C oplost, heeft een belangrijke invloed op hoe onze huid dit bestanddeel opneemt. Vetoplosbare vitamine C dringt veel beter door in onze huidcellen omdat de celwanden vooral uit fosfolipiden (vet) bestaan. Je doet er dus goed aan om er een te kiezen die vetoplosbaar is. Goed om te weten: De minimale dosis vitamine C in een cosmetisch product moet 5 % bedragen om doeltreffend te zijn tegen huidveroudering. 

Dan is er tenslotte Arginine, dit aminozuur is een bestanddeel van collageen. Het voedt de huid en geeft het kracht en vitaliteit, perfect dus om jouw huid die extra boost te geven.

 

Skincare routine

Merk jij ook dat jouw hectische levensstijl een tol begint te eisen op jouw vel? Met deze skincare routine van Celestetic maak je hier een einde aan !

 

Begin je dag met een hydraterende dagcrème

 

Onze hydraterende dagcrème is de perfecte start van je dag. Het geeft jouw huid intense hydratatie, maar beschermt het ook tegen agressies van buitenaf en de eerste tekenen van vermoeidheid en veroudering. Win win!

  

Shop deze hier: https://shop.celestetic.com/nl/hydraprotect

Breng een vitamine C serum aan

 

Het C perfect serum van Celestetic geeft jouw huid die mooie zomerglans, zelf in de koudere wintermaanden. Dit serum is vetoplosbaar en is zeker zijn investering waard, hij heeft een vitamine C concentratie van maar liefst 3000 sinaasappels!

 

 

Shop deze hier: https://shop.celestetic.com/fr/cperfect/

 

Maak komaf met zwarte puntjes of acné

 

Toch vooral last van acné als je gestresst bent? Dan is de Acne Perfect iets voor jou. Door zijn zuiverende en celvernieuwende werking krijg jij minder last van puistjes.

 

 

Shop deze hier: https://shop.celestetic.com/fr/acneperfect/ 

Laatste nieuws

...
Selflove: 5 tips om er mooi uit te zien zonder make-up en je natuurlijke schoonheid te omarmen

De maand februari staat ook wel een beetje bekend als de maand van de liefde, in eerste instantie zul je denken aan de liefde voor een ander maar het is ook het ideale moment om meer selflove uit te oefenen, jezelf te verwennen en je natuurlijke schoonheid te omarmen. Dat begint natuurlijk bij je huid, toch zijn er nog tal van andere tips die ervoor zorgen dat je nog dat tikkeltje meer van je natuurlijke zelf gaat houden! Lees vooral tot op het einde om enkele beautytips te ontdekken die jou ook zonder make-up laten schitteren.

Lees meer
...
5 tips om jouw huid te resetten na de eindejaarsfeesten

Alle kerst en nieuwjaarsfeestjes zijn nu stilaan achter de rug, heb jij die periode ook veel make-up opgehad en merk je daar nu de eerste tekens van op je huid? Met deze 5 tips krijgt jouw huid weer een opkikker en kan je met frisse huid aan het nieuwe jaar beginnen!

Lees meer
...
Shop je kerstcadeaus in alle veiligheid met deze 3 tips

De maand december is aangebroken en kerst komt hierdoor steeds dichterbij! Ondanks dat het geen gewone kerst zal zijn, probeert iedereen zijn best te doen om het zo normaal te doen verlopen. Met deze Belgische, en dus lokale desinfecterende gel blijven jouw handen hygiënisch tijdens het kerstshoppen. Ben jij ook nog op zoek naar kerstcadeaus voor jouw bubbel maar ben je bang om cadeautjes te shoppen? Hier zijn drie tips om veilig kerst te shoppen, volgens de regels uiteraard!

Lees meer