31 Aug 2020

Zo boost je de weerstand van je huid die onder stress heeft geleden

De zomervakantie is afgelopen , de kinderen keren terug naar school en de ouders opnieuw naar hun werk. Een stressvolle periode dus en die stress heeft zeker een invloed op je huid. Hou de gevolgen van stress op je huid tegen door hier te lezen hoe jij jouw huid opnieuw een boost geeft. Lees hier wat precies de symptomen zijn van een gestresste huid en welke ingrediënten je moet integreren in jouw skincare routine om jouw huid die extra weerstand en boost te geven. Hello healthy glow, goodbye doffe huid!
...

Stress, het heeft niet alleen een effect op jouw lichaam en mentaal welzijn, maar ook je huid merkt de effecten ervan. De grote boosdoener is het stresshormoon cortisol. Dit hormoon is te vergelijken met adrenaline, het houd je alert op stressvolle momenten. Op korte termijn kan dit helemaal geen kwaad, maar als je voortdurend onder spanning staat heeft dit zijn weerslag op je huid. Vitamines en mineralen worden minder goed opgenomen, het immuunsysteem verzwakt en je beduidend slaapt slechter.

 

Dit terwijl voldoende slaap hebben juist belangrijk is voor de reparatie van de huid. ’s Nachts herstelt die zich, maar door het gebrek aan slaap krijgen de huidcellen niet die kans niet. Dit is waarom personen met een hectisch en stressvol leven, vaker lijden aan dermatologische problemen.

 

 

 

Wat zijn symptomen van een gestresste huid?

Heb je geregeld last van een doffe huid? Een gevoelige huid of onzuiverheden? Merk je plots sneller fijne lijntjes en rimpels? Dat kunnen dé aanwijzingen zijn dat jouw hectische levensstijl een impact heeft op jouw huidcellen. Als je namelijk veel cortisol in je lichaam hebt door stress, dan heeft dit een invloed op de aanmaak van hyaluronzuur. Dit zuur heeft een negatief effect op het hydratieniveau van je vel, wat dus jouw doffe huid verklaart. Ook kun je sneller last krijgen van een jeukende of geïrriteerde huid, zeker als die van nature gevoelig is. Denk maar aan stressgerelateerde huidziektes zoals psoriasis, waarbij de ziekte verergerd in stressvolle periodes.

Ook reguleert stress de talgproductie waardoor je sneller imperfecties of zwarte puntjes krijgt. Rimpels en fijne lijntjes zijn dan weer een aanwijzing dat jouw huidcellen zich niet snel genoeg vernieuwen en hierdoor de collageen productie vertraagd.

 

Hoe boost ik de weerstand van mijn huid?

Wil je jouw huidweerstand boosten, dan moet je allereerst jouw stressniveau verlagen, evenwichtig eten en voldoende slapen. Daarna kan je aan de slag met je skincare routine. Het eerste ingrediënt dat jouw huid een boost zal geven is hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een zuur dat al aanwezig is in het lichaam. Het zorgt zoals eerder gezegd voor een betere hydratatie van de lederhuid, oftewel de dermis (de tweede huidlaag). Het kan tot 200 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden, daarom dat deze molecule bekend staat om zijn volume creërende eigenschappen. Met als resultaat en gehydrateerd en vol gezicht, met minder rimpels en fijne lijntjes.

 

Net zoals een glas sinaasappelsap drinken jouw immuunsysteem een boost geeft, doet een vitamine C serum net hetzelfde voor jouw huid. In de cosmetica wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee types vitamine C: wateroplosbare vitamine C en vetoplosbare vitamine C. De manier waarop vitamine C oplost, heeft een belangrijke invloed op hoe onze huid dit bestanddeel opneemt. Vetoplosbare vitamine C dringt veel beter door in onze huidcellen omdat de celwanden vooral uit fosfolipiden (vet) bestaan. Je doet er dus goed aan om er een te kiezen die vetoplosbaar is. Goed om te weten: De minimale dosis vitamine C in een cosmetisch product moet 5 % bedragen om doeltreffend te zijn tegen huidveroudering. 

Dan is er tenslotte Arginine, dit aminozuur is een bestanddeel van collageen. Het voedt de huid en geeft het kracht en vitaliteit, perfect dus om jouw huid die extra boost te geven.

 

Skincare routine

Merk jij ook dat jouw hectische levensstijl een tol begint te eisen op jouw vel? Met deze skincare routine van Celestetic maak je hier een einde aan !

 

Begin je dag met een hydraterende dagcrème

 

Onze hydraterende dagcrème is de perfecte start van je dag. Het geeft jouw huid intense hydratatie, maar beschermt het ook tegen agressies van buitenaf en de eerste tekenen van vermoeidheid en veroudering. Win win!

  

Shop deze hier: https://shop.celestetic.com/nl/hydraprotect

Breng een vitamine C serum aan

 

Het C perfect serum van Celestetic geeft jouw huid die mooie zomerglans, zelf in de koudere wintermaanden. Dit serum is vetoplosbaar en is zeker zijn investering waard, hij heeft een vitamine C concentratie van maar liefst 3000 sinaasappels!

 

 

Shop deze hier: https://shop.celestetic.com/fr/cperfect/

 

Maak komaf met zwarte puntjes of imperfecties

 

Toch vooral last van onvolkomenheden als je gestresst bent? Dan is de Pure Perfect iets voor jou. Door zijn zuiverende en celvernieuwende werking krijg jij minder last van puistjes.

 

 

Shop deze hier: https://shop.celestetic.com/fr/ureperfect/ 

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer