18 Aug 2023

De voordelen van actieve houtskool op de huid

In de steeds rijkere en innovatievere wereld van schoonheid en huidverzorging wordt steeds vaker gesproken over een natuurlijk ingrediënt: actieve houtskool. Actieve houtskool blijkt een waardevolle bondgenoot voor je gezicht. Maar wat zijn de echte voordelen van dit natuurlijk ingredient? Hoe werkt het in op onze huid? Laten we samen ontdekken waarom actieve houtskool een hoofdbestanddeel is geworden van de schoonheidsroutine van veel consumenten die zich zorgen maken over hun huid.
...

Wat is actieve houtskool? 

 

Actieve houtskool is een specifieke vorm van koolstof die een behandeling heeft ondergaan om het specifieke oppervlak en de adsorptiecapaciteit te vergroten. Het wordt geproduceerd uit koolstofhoudende materialen zoals hout, turf, kokosnootschaal of houtskool. Het koolstofhoudende materiaal ondergaat vervolgens een activeringsproces dat meestal gepaard gaat met warmte en het gebruik van oxiderende gassen. 

 

Het activeringsproces is erop gericht om het product poreuzer te maken, waardoor het specifieke oppervlak toeneemt. Dit betekent dat een kleine hoeveelheid actieve houtskool veel poriën en ruimtes kan bevatten die bepaalde stoffen op hun oppervlak kunnen adsorberen of vasthouden. Adsorptie is een verschijnsel waarbij moleculen zich hechten aan het oppervlak van een ingredient, in dit geval actieve houtskool.  

 

Wat zijn de voordelen van actieve houtskool voor het lichaam?  

 

Actieve houtskool biedt veel voordelen voor het lichaam vanwege het vermogen om ongewenste stoffen te adsorberen. Talrijke studies hebben de effectiviteit ervan aangetoond. Je kent het misschien als een lucht- en waterzuiveraar of in voedingssupplementen. Deze toepassingen benadrukken de gezondheidsbevorderende eigenschappen. 

 

Een van de belangrijkste voordelen van actieve houtskool is het vermogen om het lichaam te ontgiften. Dankzij zijn grote adsorptiekracht kan het gifstoffen en andere ongewenste stoffen opvangen en zo helpen het lichaam te zuiveren. Deze actie verlicht organen zoals de lever en de nieren.  

Naast het vermogen om te ontgiften, staat actieve houtskool ook bekend om zijn effectiviteit bij het verlichten van spijsverteringsstoornissen. Het kan een opgeblazen gevoel en maagklachten verminderen door gas en irriterende stoffen in het spijsverteringsstelsel te adsorberen. Deze actie verlicht pijn en ongemak en bevordert een aangenamere spijsvertering. 

 

Bovendien kan actieve houtskool worden gebruikt tijdens voedselvergiftiging. Door het adsorberen van toxines of bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de symptomen, kan het helpen bij het verlichten van gastro-intestinale stoornissen die verband houden met intoxicatie.  

 

Wat is het effect van houtskool op het gezicht?  

 

Het heeft veel voordelen voor de huid. Dankzij de adsorberende eigenschappen neemt actieve kool deel aan de zuivering van de huid. Het heeft het vermogen om onzuiverheden en gifstoffen te adsorberen, zowel op onze huid als in ons lichaam.  

Het helpt ook bij het verminderen van talg op de huid. Het absorbeert overtollig talg en helpt glans en vlekken te verminderen.  

 

De adsorberende en antibacteriële eigenschappen worden veel gebruikt in acne-gerelateerde verzorging. Het aanbrengen van actieve houtskool op de huid bevrijdt vervolgens de poriën en vermindert zo comedonen.

 

Het gebruik van actieve houtskool verzacht en vermindert de huidtextuur die uniformer wordt. De uniformiteit van de huid wordt versterkt door de zachte exfoliatie die wordt geboden door de toepassing van actieve houtskool dankzij de lichte mechanische beweging en helpt zo dode cellen en resterende onzuiverheden te verwijderen.  

 

Voor welk huidtype is actieve houtskool geschikt?  

 

Actieve houtskool is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in maskers voor een gecombineerde tot vette huid die gevoelig is voor vlekken. Het heeft eigenschappen die het een populaire keuze maken voor deze huidtypes. Vanwege de poreuze structuur heeft het een hoge adsorptiecapaciteit, waardoor het onzuiverheden, toxines en overtollig talg kan opvangen.  

 

Hoewel houtskool hydrofoob is, dat wil zeggen, het heeft geen affiniteit met water en absorbeert daarom geen water van onze huid, het zorgt niet voor hydratatie. Mensen met een gevoeligere huid kunnen merken dat het gebruik van producten die actieve houtskool bevatten, kan leiden tot een gevoel van droogheid of ongemak.  

 

Om actieve houtskool te kunnen gebruiken op een drogere en gevoelige huid, is het belangrijk om ze te koppelen aan vochtinbrengende ingredienten zoals vitamine B5 of zelfs werkstoffen die spelen op huidbescherming zoals probiotica.  

 

Hoe vaak en hoe actieve houtskool op het gezicht te gebruiken? 

 

Het wordt aanbevolen om 1-2 keer per week actieve houtskoolverzorging te gebruiken op een zuiver en droog gezicht. De behandeling mag maximaal 10 minuten duren voordat het hele gezicht met zuiver water wordt nagespoeld. 

 

Het Radiance Mask, een must voor alle huidtypes?  

 

Het Belgische bedrijf Celestetic, gespecialiseerd in huidverzorging sterk geconcentreerd in actieve ingrediënten, heeft zopas een regenererend masker gelanceerd, het Radiance Mask. Dit innovatieve masker is gebaseerd op actieve houtskool, maar ook vitamine B3 en B5 en andere actieve ingrediënten. Deze verschillende actieve ingrediënten werken synergetisch om de huid te zuiveren, maar ook te hydrateren en te versterken.  

 

Het Radiance Mask, de nieuwe referentie voor een stralend effect en een gezonde huid gegarandeerd! 

 

Het nieuwe actieve houtskoolmasker biedt een complete en effectieve oplossing tegen veel voorkomende huidproblemen zoals een doffe teint, vlekken veroorzaakt door verschillende factoren, uitdroging en rimpels. De formule rijk aan actieve ingrediënten maakt het mogelijk om een cruciale rol te spelen in de strijd tegen deze huidproblemen. 

 

Dankzij de aanwezigheid van actieve houtskool helpt dit masker onzuiverheden en gifstoffen van de huid te verwijderen, waardoor een meer stralende en gerevitaliseerde teint ontstaat. Vitamine B3 en vitamine B5 dragen bij aan de verbetering van de hydratatie van de huid. Bovendien helpen deze actieve ingrediënten de beschermende barrière te versterken, ze stimuleren het lichaam voor de productie van keratine, dat een sleutelrol speelt bij het bestrijden van de tekenen van veroudering.  

 

Celestetic's Radiance Mask biedt daarom een unieke combinatie van actieve ingrediënten die samenwerken om de huid te regenereren en te revitaliseren. Het is een grote aanwinst om te integreren in je routine. 

 

Het Radiance Mask is 1 tot 2 keer per week te gebruiken op een gereinigde e huid. Laat 10 minuten intrekken en spoel af met zuiver water. Ga dan verder met je gebruikelijke routine. Je huid zal in staat zijn om de verschillende actieve ingrediënten van je huidverzorgingsroutine vast te leggen.  

Je hebt dan een stralende, gladde en egale huid!  

 

4 tips om het Radiance Mask te integreren in je routine:

Deze routine zorgt de hele dag door voor een stralende en stralende huid!

 

Om meer te weten te komen over andere onderwerpen, kom en ontdek de vele andere artikelen van onze blog! : https://celestetic.be/nl/blog/

Volg ons voor meer tips en trucs op Instagram en Facebook.

Laatste nieuws

...
Bereid je huid voor op de zomer: Een complete gids voor gezicht en lichaam

De komst van de zomer luidt vaak een verhoogde blootstelling aan de zon en meer buitenactiviteiten in. Om optimaal van de zomer te kunnen genieten en tegelijkertijd de gezondheid en schoonheid van je huid te behouden, is het essentieel om je huid goed voor te bereiden. In dit artikel bekijken we hoe belangrijk het is om je huid voor te bereiden op de zomer, waarbij we ons richten op zowel je gezicht als je lichaam. We kijken naar de belangrijkste actieve ingrediënten waarop je je moet richten en geven praktische tips voor een effectieve voorbereidingsroutine.

Lees meer
...
Waarom en hoe moet je je huid beschermen tegen de zon? De complete gids!

Je huid beschermen tegen de zon is veel meer dan een eenvoudige aanbeveling. Het is essentieel om onze huid het hele jaar door gezond en jong te houden. In dit artikel gaan we dieper in op waarom het cruciaal is om je huid tegen de zon te beschermen en wat de beste manieren zijn om dit effectief te doen.

Lees meer
...
De juiste zonnecrème kiezen? Ja, maar hoe?

Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème is een essentiële stap in het beschermen van onze huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Met zo veel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor onze behoeften. In dit artikel gaan we dieper in op de criteria voor het kiezen van een effectieve zonnebrandcrème en op de belangrijkste actieve ingrediënten waar je op moet letten voor optimale bescherming.

Lees meer