07 Dec 2021

Waarom de feestdagen gelijk staan met een onrustige huid , en zo los je dat op!

Een periode vol glitters, mascara en lippenstift staat voor de deur, en dat resulteert vaak in een onrustig huidje. De feestdagen staan gelijk met er tip top in orde te zien, maar heb je ook gemerkt dat jouw huid een pak onrustiger is? Zo los je dat op!
...

Een periode vol glitters, mascara en lippenstift staat voor de deur, en dat resulteert vaak in een onrustig huidje. De feestdagen staan gelijk met er tip top in orde te zien, maar heb je ook gemerkt dat jouw huid een pak onrustiger is? Zo los je dat op!

Stress

Hoewel de feestdagen draaien rond het hebben van een fijne tijd en momenten doorbrengen met vrienden en familie, is het vaak ook een periode die wat stress met zich kan meebrengen. De zoektocht naar de juiste pakjes voor je familie, het perfecte kerstmenu, het onthalen van mensen bij jou thuis, …

Wanneer je (onbewust) gestressed bent maak je het stresshormoon cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je sneller last krijgt van puistjes.

Oplossing:

Probeer je stressniveau zo laag mogelijk te houden door op voorhand al cadeautjes te kopen, jouw menu op stellen en te kopen wat je al kan kopen voor de feestdagen. Alles last-minute doen, zorgt gegarandeerd voor stress! Las geregeld een self-care momentje in, laat je bad vollopen en relax!

Alcohol

Tijdens deze dagen wordt er natuurlijk ook af en toe een glaasje genuttigd. Alcohol heeft een uitdrogend effect en je zal sneller merken dat je huid er doffer uitziet. Wist je trouwens dat het nuttigen van alcohol een enorme invloed heeft op je slaapkwaliteit? Al na één glas slaap je minder diep en stijgt jouw hartslag. Dat maakt jouw beautyslaapje minder kwalitatief, waardoor ook jouw huid minder goed hersteld en straalt.

Oplossing:

De gemakkelijkste oplossing is natuurlijk het alcoholgebruik minderen. Wil je toch blijven genieten van een glaasje wijn, probeer je dan genoeg te hydrateren. Drink met elk glas alcohol een glas water om je vochtgehalte hoog te houden, zodat je huid zeker tot nieuwjaar prachtig blijft.

Make-up

Foundation, mascara, lippenstift en erg veel glitters. Op de feestdagen mag het soms wel dat tikkeltje extra, maar dat betekent dat je je gelaat wel extra goed moet reinigen. Deze stap wordt jammergenoeg vaak overgeslagen, wat nefast is voor jouw gelaat. De huid voelt grauw en dof aan, dode huidcellen stapelen zich op en fijne lijntjes worden zichtbaar. Wie systematisch zijn make-up vergeet te verwijderen, verouderd véél sneller dan iemand die dit wel doet.

Oplossing:

Breng onder je make-up een goed serum en dagcrème aan voor je aan de slag gaat met make-up. Ook een primer zal ervoor zorgen dat jouw foundation niet in jouw poriën gaat dringen en voor verstoppingen zorgt.

Qua make-up is minerale make-up zeker geen slecht idee voor wie geen schadelijk stoffen in zijn huid wil. Deze make-up bevat geen geurstoffen, bevat mineralen die goed zijn voor de huid, zijn vaak erg licht waardoor de huid blijft ademen en zijn in het algemeen minder schadelijk voor jouw gelaat. Na jouw kerst- of nieuwsjaarsfeest,

Daarnaast is het reinigen na het dragen van make-up essentieel als je niet staat te wachten op een doffe, schilferige en verstopte huid. Ontdek alles over huidreiniging hier.

Koudere weer

In december is het weer uiteraard kouder, wat jouw huidje absoluut niet fijn vind. Hoewel koude zeker bevorderlijke effecten heeft (denk maar aan een betere bloedcirculatie) voor jouw huid, komen de nadelen vooral wanneer je terug in de warmte zit. De hoge temperatuur van jouw verwarming droogt jouw huid uit, en zorgt ervoor dat ze sneller gaat schilferen, wat natuurlijk helemaal niet mooi staat onder jouw feestelijke make-up.

Oplossing:

Geef jouw huid tijdens deze winterse periode extra voeding en hydratatie. Doe dit zowel bij het reinigen door jouw make-up de verwijderen aan de hand van een hydraterende reinigingsmelk. Maar breng ook een hydraterend serum aan zoals de Global Perfect met een hydraterende dagcrème. Vergeet uiteraard je SPF niet, want ook in de winter kunnen UV stralen huidveroudering veroorzaken!

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer