Retinol

Vergevorderde voorloper van vitamine A. Het versnelt het celvernieuwingsproces, verbetert de huidelasticiteit en herstelt de schade veroorzaakt door de zon.

Retinol, hét anti-huidverouderingsingrediënt 

Retinol is een van de ingrediënten die in staat is de huid te herstellen, te helpen genezen en te regenereren. Ze is en blijft een must in de cosmetica omdat geen enkel ander actief ingrediënt zo'n complete werking heeft op de dermis en de epidermis. Retinol (Vitamine A) heeft het vermogen om de vernieuwing van de epidermale en dermale cellen (fibroblasten) te verbeteren door de collageensynthese en de actieve bestanddelen bijvoorbeeld, zoals hyaluronzuur of glucosamine te stimuleren. De molecule had enkele jaren een minder goede reputatie voor ze opnieuw aan populariteit won. Dit komt omdat de meest irriterende vorm van retinol,  isotretinoïnezuur, irriterend kan zijn op de gevoelige, droge en dunne huid bij overmatig gebruik. Tegenwoordig zijn er eigenschappen toegevoegd aan een formule met retinol om ze meer dragelijk te maken voor de huid, zonder dat dit een effect heeft op de effectiviteit. De effectiviteit van vitamine A wordt daarbij nog eens extra geaccentueerd in combinatie met vitamine C en vitamine B3,  die huidirritaties verminderen.

 

 

Huidveroudering voorkomen of genezen?

 

Er zijn 2 hoofdcategorieën van anti-huidverouderingsingstechnieken: huidveroudering voorkomen en huidveroudering genezen of behandelen. Antioxidanten zoals bakuchiol, vitamine E en vitamine C behoren tot de actieve bestanddelen die worden gebruikt voor preventie. De corrigerende bestanddelen zijn de bestanddelen die van nature in de huid zitten zoals peptiden en hyaluronzuur.  Zij zijn de enige die de celregeneratie, het herstel en de genezing in de dermis bevorderen. Weet u niet goed of u uw rimpels nu moet voorkomen of genezen? Kijk dan niet naar uw leeftijd maar naar de leeftijd van uw huid. Komt u veel in de zon, hebt u last van rimpels, fijne lijntjes of pigmentvlekken? Ga dan voor het laatste. Excessieve blootstelling aan zon is namelijk de voornaamste oorzaak van huidveroudering.

 

Een goed onderhouden huid die niet aan de zon wordt blootgesteld ziet er jonger uit en zal minder corrigerende werkstoffen nodig hebben. Toch zijn er  preventieve werkstoffen aanbevolen vanaf de leeftijd van 25 jaar. Vanaf de leeftijd van 35 tot 40 jaar zijn de corrigerende stoffen aangeraden voor zones zoals de oogcontouren, hals en décolleté. Wij raden aan crèmes op basis van retinol alleen 's avonds aan te brengen en dit 's morgens goed af te spoelen. Breng de volgende ochtend ook een crème aan met een zonnebescherming van factor 30 in de winter en 50 in de zomer.  Eigenlijk zou u ook zonder een product op te doen met vitamine A zonnebescherming moeten gebruiken om huidveroudering tegen te gaan.

Onze producten die deze werkzame stof bevatten